Industria de Armament

Extras din referat Cum descarc?

MARILE FIRME PRODUCATOARE
Daca in timpul Razboiului Rece vorbeam de tari producatoare de armament acum vorbim de firme.Printre acestea se numara:Daimler Chrysler si AM General - producatoare de vehicule , Colt - producator de arme de infanterie, Harris - furnizor de statii radio si Lockheed Martin - producatorul avioanelor F 16. Alte firme din domeniul aeronautic sunt grupul european Eurofighter, producatorul avioanelor Typhoon, Gripen International (Suedia), care vinde avioanele JAS 39 Gripen, si Alenia Aeronautica (Italia), cu avioanele militare de transport Spartan. 
Industria de armament are un rol masiv in industria si afacerile globale,producand si vinzind arme,tehnologie si echipament militar.Companiile de aparare produc arme,in general,pentru fortele armate ale statelor.Produsele acestora includ:arme,munitii,proiectile,tunuri,avioane si vehicule militare,vapoare,sisteme electronice s.a.Aceasta industrie duce si la o dezvoltare importanta in stiinta.Un exemplu concludent il constituie firma Lockheed Martin.In 2007 compania a avut vinzari de 4.1 miliarde de dolari,axindu-se pe domeniile:aeronautica,servicii globale si sisteme informationale, sisteme spatiale si electronica.
Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) este un conglomerat aerospatial si din domeniul apararii care a rezultat in urma achizitionarii Grumman de catre Northrop in 1994.
Compania este al treilea cel mai mare furnizor militar pentru Pentagon, si cel mai mare constructor de nave militare,avind vinzari de 7,1 miliarde de dolari. S-a remarcat si in domeniul aerospatial, construind cel mai scump avion din istorie: B-2 Spirit,care costa 2,1 miliarde de dolari.
ROMARM exporta munitie si armament catre Statele Unite, care le folosesc pentru inzestrarea armatei irakiene. Cel mai mare client al ROMARM, in functie de cifra de afaceri si de volum, este SUA, careia compania ii furnizeaza armament de infanterie, munitie de infanterie, aruncatoare si alte dispozitive.Produsele romanesti se evidentiaza atat prin calitate, cat si prin costurile mai reduse comparativ cu cele practicate de ceilalti furnizori. Exista separat contracte cu Guvernul irakian insa valoarea acestora este mai mica. Cifra de afaceri anuala a companiei este de 80 de milioane de euro cu unele mici variatii,ROMARM exporta in prezent 70% din productie, in timp ce 30% revine pietei interne. 
AKM (Avtomat Kalasnikova Modernizya) este cea mai vanduta arma individuala de asalt din secolul al XX-lea. Inventata de rusul Mihail Kalasnikov, arma si-a castigat renumele mai ales in timpul Razboiului rece. Eficienta AKM-ului a inceput sa fie cunoscuta in timpul razboiului din Vietnam, cand s-a confruntat cu oponenta sa americana M-16. 
Desi armele din dotarea trupelor de uscat ale SUA aveau o acuratete mult mai mare in lovirea tintelor aflate la mare distanta, Kalasnikov-ul s-a dovedit extrem de bun in ceea ce priveste puterea de foc si rezistenta la orice fel de clima,in lume existand aproximativ 70 de milioane de exemplare,un exemplar valorind intre 260 si 360 de dolari.
Industria de armament din Rusia se apropie de un colaps in ceea ce priveste exporturile catre China, in conditiile in care strategii rusi nu reusesc sa cada de acord ce tehnologie ar trebui vanduta tarii vecine si care nu, noteaza publicatia ,,Nezavisimaya Gazeta", citata de Forbes. Ministrul Apararii de la Moscova, Anatoly Serdyukov, se pregateste sa viziteze China pentru a remedia aceasta situatie .Potrivit publicatiei ruse, din situatia in care 40% din castigurile ruse din exportul de arme proveneau din China, ,,exporturile recente catre China de echipament militar si arme rusesti au scazut aproape la zero". 
Problema este ca Beijingul nu mai are nevoie de tehnica de lupta oferita de Moscova. Autoritatile chineze solicita doar licenta de fabricare la intreprinderile proprii. Cererile formulate de partea chineza vizeaza sisteme de lupta, tancuri, transportoare blindate, elicoptere si altele. Cu toate acestea, Rusia nu este inca pregatita sa indeplineasca unele din solicitarile chinezilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Industria de Armament.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!