Industria Chinei

Extras din referat Cum descarc?

China este o tara situata in partea de est a Asiei este cunoscuta sub denumirea Republica Populara Chineza. Relieful acestei tari este unul variat cu munti inalti si podisuri intinse si inalte (Tibet, Loess), depresiuni interioare si campii netede. Relieful Chinei are o caracteristica importnta pentru Asia. Climatul Chinei este situate intr-o zona moderata cu anotimpuri distinctive. Datorita musonilor, extinderii suprafetelor de uscat si diferentelor de altitudine, exista diferente de clime. In partea de nord clima este una uscata, iar in partea de sud-est clima este in mare parte calda si umeda.
Unul dintre cele mai impotante motive ale Chinei pentru care se afla pe locul doi la nivel mondial o au resursele naturale. Este bogata in resurse minerale. Ocupa 12% din totalul mondial ocupand locul 3 in lume. Pana in prezent s-au gasit in China 171 de zacaminte, dintre care putem enumera 10 de energie 5 de metale feroase, 41 metale neferoase, 8 metale pretioase, 91 de minereuri nemetalice si 3 de apa si gaze. Datorita acestui lucru China ocupa in anul 2012 locul 25 in lume la 45 de produse miniere principale si locul 1 pe plan mondial la resursele de pamanturi rare, gips, vanadium, titan, tantal, wolfram, betonita, grafit, mirabilit, baritina, magnezit, antimoniu.
Resursele minerale sunt raspandite peste tot in tara: titeiul si gazele natural in nord, nord-estul Chinei, carbuniii in nord si nord-vest, minereurile de cupru in sud-vest, minereurile de plumb si zinc pe tot cuprinsul tarii. 
Evolutii recente ale Chinei :
Principala preocupare a economiei chineze in anul 2012 a fost reprezentata de luarea masurilor necesare pentru a contracara scaderea ritmului de crestere economica, cauzat de incertitudinile 
existente in economia mondiala, ancorata, in primul rand, la problemele creeate de criza 
datoriilor zonei euro si de redresarea lenta a economiei americane. Se considera ca modelul de dezvoltare aplicat economiei chineze pana in prezent trebuie transformata radical, respective transformarea modelului de dezvoltare a economiei bazat pe export prin cresterea economica bazata pe consumul intern. In acest sens comertul a exprimat punctual de vedere privind perspectiva cresterii economiei chineze care considera ca, consumul intern este baza cresterii economice, iar investitia joaca un rol intermediar subliniind ca, cresterea economica va putea fi dezvoltata in viitor numai atunci cand investitia va genera consum. 
Alte probleme importante ale economiei chineze le-au constituit dificultatile de a combina, fara reforma structural, obiective contradictorii precum: activitatea economica durabila, o inflatie scazuta sub 4%, o balanta de plati excedentara, o apreciere moderata a ratei de schimb, internationalizarea treptata a monedei nationale (RMB), precum si disputele teritoriale cu vecinii sai ( Japonia, Filipine, Malaezia si Brunei).
Rata cresterii PIB-ului in primele 9 luni ale anului 2012, a fost de 7,4%, fiind ca cea mai scazuta valuare de la sfarsitului anului 2009. Avand in vedere semnalele de crestere economica inregistrate in lunile septembrie si octombrie 2012, se apreciaza ca intreg anul 2012, rata de crestere a PIB-ului va atinge previziunile pentru acest an, respective de 7,5%
In pofida provocarilor si incertitudinilor provenite din zona Euro si a contextului actual international, este foarte probabil ca economia Chinei sa mentina o crestere stabila si relativ rapida in perioada urmatoare, principalele argument fiind: productia industrial, piata de consum, investitiile in mijloace fixe, investitiile directe, investitiile chineze in strainatate si comertul exterior . 
Relatiile externe ale R.P Chineze:
. China are relatii diplomatice cu 171 de state, Romania fiind una dintre ele de la data de 5 octombrie 1949. China este membra ONU si unul dintre cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate. De asemenea, este membra APEC, ASEN, FAO, G-77 si a multor altor organizatii international.
In 2007 China a stabilit cu Uniunea Europeana un parteneriat strategic (PAC), reflectat in expansiunea rapida a relatiilor comerciale dintre acestea, care va imbunatati Tratatul de cooperare economica si comerciala dintre Comunitatea Economica Europeana si R.P Chineza semnat in anul 1987. In anul 2008 a fost lansat in Beijing Dialogul Economic si Comercial la Nivel Inalt (HED) dintre UE si China, ca un instrument care sa abordeze aspect de interes comun: diversificarea schimburilor comerciale, piata de investitii, protectia drepturilor de proprietate intelectuala, Ultima reuniune HED a avut loc in Beijing in anul 2010.
Relatiile cu SUA si Rusia au cunoscut o dezvoltare fara precedent in ultimii ani, cu rezultate notabile in foarte multe domenii, datorita intalnirilor frecvente dintre conducatorii celor doua tari. Dupa normalizarea relatiilor diplomatice cu Japonia, in 1972, cele doua tari au incercat sa dapaseasca problemele istoriei si sa promoveze, in continuare, colaborarea bilateral pe termen lung.
La 21 decembrie 200, dupa 15 ani de negocieri, China a devenit cel de al 143-lea stat membru al Organizatiei Mondiale a Comertului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Industria Chinei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!