In Ce Masura Reglementarile Influenteaza Activitatea Economica

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 2
REGLEMENTARE SI PERFORMANTA ECONOMICA IN LITERATURA DE SPECIALITATE 2
REGLEMENTARILE IN SECTORUL SERVICIILOR: EFECTELE ASUPRA ECONOMIEI 5
CONCLUZII 7
BIBLIOGRAFIE 9


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Barierele in calea unei bune functionari a pietelor si obstacolele in calea competitivitatii unei tari sunt adesea rezultatul interventiei statului in economie. Statul intervine direct in viata anumitor agenti economici si in interactiunile lor proiectandu-le regulile jocului, reglementand comportamente si structuri ale pietelor pentru a rezolva probleme de esec a acestor piete pentru a produce bunuri publice, cum ar fi educatia obligatorie si conservarea mediului, pentru a redistribui bogatia in cazul in care distributia veniturilor generate intr-un mod competitiv nu este acceptabil social. Acest sistem de reguli este cunoscut in literatura de specialitate ca "reglementare economica". 
In experienta multor tari industrializate, reglementarea activitatilor economice si-a depasit limitele "fiziologice". Au fost introduse norme care s-au suprapus de-a lungul timpului, rezultand adesea numeroase conflicte. Evolutia economica si sociala precum si progresul tehnic au pus la indoiala constrangerile reglementare impuse de adaptarea afacerilor in diferite sectoare. In multe cazuri, prin urmare, reglementarea este ineficienta, inutil obligand pentru desfasurarea activitatii economice si pentru functionarea mecanismelor de piata, producand mai multe costuri decat beneficii asteptate, si inducand multe tari in a reconsidera rolul statului in economie. 
Accentul a fost pus spre ideea unui stat care creeaza in primul rand "reguli" care sa conduca la cresterea si eficienta economica a sistemului. Aceste experiente au dus la un consens larg in cadrul comunitatii economice si in randul responsabililor politici, asupra a ceea ca interventia statului nu este mereu necesara si ca, concurenta poate contribui la promovarea eficientei economice a sistemului, reducand barierele la intrarea si iesirea de pe piete, precum si taxele si veniturile companiilor. 
Fiecare tara trebuie sa creeze si sa aplice legi care afecteaza activitatea economica in functie de contextul sau, si, de asemenea, identificarea institutiilor si agentilor guvernamentali care elaboreaza si implementeaza politici economice. 
REGLEMENTARE SI PERFORMANTA ECONOMICA IN LITERATURA DE SPECIALITATE
In ultimii ani, multe studii au fost dedicate analizei posibililor factori determinanti ai cresterii si productivitatii economiilor tarilor. Aceste studii au demosntrat, prin urmare existenta unei corelatii pozitive intre cresterea productivitatii multifactoriala cu diverse masuri de intensitate tehnologica. In modelul de crestere neoclasic, reglementarea activitatii economice influenteaza nivelul de productie din sistem, in timp ce o crestere continua influenteaza echilibrul pe o lunga perioada, contribuind astfel la un declin al ratei de crestere: efectul este in principal deplasarea pana la functia de cost a firmelor si deplasarea in jos pe functia de productie, ducand la un nivel inferior de produs si o rata de crestere mai redusa pe termen lung. 
Alte studii au demosntrat importanta de a structura institutiile economice, in special cele de forma corporatism, ca un factor decisiv in explicatie a diferentei in termeni de performanta economica. 
Ideea de baza este ca mediul de afaceri si formele de piata care caracterizeaza sistemul economic din fiecare tara sunt, de asemenea, rezultatul institutiilor si politicilor intreprinse in acea tara. Intr-o analiza realizata de catre Phelps, se arata faptul ca ele pot crea bariere si impedimente la activitatea economica in principal in trei domenii :


Fisiere in arhiva (1):

  • In Ce Masura Reglementarile Influenteaza Activitatea Economica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!