Importanta investitiilor straine directe

Extras din referat Cum descarc?

Renault S.A. este un producator francez de autovehicule. Compania este cunoscuta pentru designul revolutionar, pentru numeroasele progrese tehnologice si pentru motoarele folosite in competitiile sportive. In urma aliantei cu grupul japonez Nissan, a devenit unul dintre cei mai mari constructori auto din lume.
Primii ani (1898-1918)
Povestea Renault este inainte de toate povestea unui om cu un destin neobisnuit. Aventura a inceput pe 24 decembrie 1898, cand Louis Renault a acceptat provocarea de a urca abrupta strada Lepic din Montmartre cu masina lui, o Voiturette tip A. Aceasta intamplare i-a adus primele sale 12 comenzi.asadar  corporatia Renault a fost fondata in anul 1898 de cei trei frati Renault, Louis, Marcel si Fernand, dar si prin contributia prietenilor lui Louis, Thomas Evert si Julian Wyer. In 1905, pentru a onora comenzile de taxiuri din Paris, Londra si New York, Renault trece la productia de masa.
Perioada interbelica (1919-1938)
In aceasta perioada, Louis Renault a largit gama de produse, introducand in productie si masini agricole si industriale. El a reorganizat procesul de fabricare pentru a reduce dependenta de alte companii si a construit o fabrica uriasa langa Paris.
Odata cu schimbarea radicala a societatii, cu extinderea gamei de automobile, cu rezultatele sportive si cu rivalitatea cu Citroen, Renault s-a dezvoltat la nivel international, fiind prezent in 49 de tari. In ciuda crizei financiare mondiale din 1929 si a recesiunii ce a urmat, marca Renault a devenit din ce in ce mai puternica si si-a consolidat pozitia in anii 30.
Perioada postbelica (1939-1971)
In 1945 Franta intra intr-o perioada de reconstructie postbelica. Renault este o emblema a programului de nationalizare lansat in principalele sectoare economice ale tarii cu scopul de a redresa economia Frantei. 
Regia Nationala a Uzinelor Renault (RNUR) se extinde in afara granitelor, dezvolta rapid exporturile si Renault devine din nou cea mai puternica marca a Frantei. La aniversarea a 10 ani de existenta, compania deja produsese un milion de vehicule. Aceasta a fost una din seria de colaborari; intre anii 1960 si 1970, Renault a fondat filiale in Estul Europei -- cea mai importanta fiind Uzina Dacia din Romania 
Era moderna (1972-1980)


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta investitiilor straine directe.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!