Implicații ale directivelor europene în domeniul asigurărilor non-viață

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I : Asigurari non-viata 3
Descrierea asigurarilor: 3
1.RCA 3
2.CASCO 3
3.LOCUINTA 5
Capitolul II: DIRECTIVE EUROPENE 6
DIRECTIVA RCA 6
MODIFICARI PROPUSE 7
DIRECTIVA CASCO 8
Bibliografie 10


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I : Asigurari non-viata
Tipuri de asigurari:
- RCA
- CASCO
- Locuinta
Descrierea asigurarilor:
1.RCA
Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.
Asigurarea RCA este foarte importanta si in cazul cand proprietarul unui autovehicul a incheiat o asigurare tip Casco pentru avarii din propria vina si furt.
Toti proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare de raspundere civila auto (RCA) si sa plateasca toate primele de asigurare aferente.
Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte, chiar daca cel care a produs paguba ar putea sau sa nu plateasca despagubiri).
In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba.
2.CASCO
Asigurarea auto CASCO este o polita prin care posesorii de autovehicule se pot proteja impotriva consecintelor financiare ce decurg din producerea unor evenimente asigurate.
Asigurarea se incheie numai pentru riscurile prevazute in conditii, cu fransizele, excluderile, extinderile, clauzele speciale prevazute expres in aceasta si in suplimentele de asigurare. Asiguratorul asigura persoanele fizice si juridice numite Asigurati in schimbul platii primelor de catre acestea, pentru pagubele produse, ca urmare a intervenirii riscurilor asigurate, autovehiculelor inmatriculate in Romania, fata de care acestea au un interes. Autovehiculele trebuie sa aiba in momentul incheierii asigurarii, inspectia tehnica valabila.
RISCURI ASIGURATE:
-pagube produse de explozie, incendiu;
-furt partial sau total al autovehiculului;
-pagube provocate de ciocniri, loviri, rasturnari, zgarieri, caderea unor corpuri pe autovehicul;
-pagube produse de inundatii, uragan, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, ploaie torentiala, grindina, trasnet, greutatea stratului de zapada sau gheata;
-pagube produse dotarilor suplimentare montate la autovehicul, declarate de Asigurat in cererea chestionar, a caror valoare este inclusa in suma asigurata a autovehiculului;
-vandalism.
RISCURI EXCLUSE DIN ASIGURARE:
- pagubele produse pieselor de rezerva, accesoriilor, huselor, prelatelor, carburantilor, oricaror alte bunuri existente in autovehicul, bunurile personale ale Asiguratului sau ale persoanelor aflate in autovehicul, precum si pagubele produse echipamentelor suplimentare daca nu au fost declate in cererea chestionar si cuprinse in asigurare in mod expres;
-pagubele produse autovehiculelor in timpul participarii acestora la intreceri, competitii sportive sau antrenamente pentru acestea;
-pagubele produse autovehiculului de: razboi, invazie, greva, revolutie, confiscare, expropriere, nationalizare, sechestrare, confiscare, expropriere, nationalizare, sechestrare, poluare sau contaminare de orice natura, cazul in care Asiguratul a procedat la repararea autovehiculului fara aprobarea Asiguratorului, inainte ca reprezentantul acestuia sa efectueze constatarea pagubelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implicatii ale directivelor europene in domeniul asigurarilor non-viata.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://selasig.ro/asigurari_non_viata.php
https://www.cars.ro/auto/2019-polite-rca-casco-banca-firma-inchirieri-masini
https://floteauto.ro/o-noua-directiva-rca
Steiner, Josephine; Woods, Lorna; Twigg-Flesner, Christian (2006)


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!