Impactul Comertului Electronic asupra Consumatorului

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Ce este comertul electronic?
3. Avantaje si dezavantaje ale comertului electronic
4. Dezvoltarea comertului electronic
5. Consumatorul. Comportament. Tipuri de consumatori
6. Comertul electronic in Republica Moldova
7. Concluzii
8. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
De-a lungul istoriei omenirii,schimbul de produse si servicii a cunoscut mai multe forme.Daca la inceput ,in conditiile economiei naturale,schimbul lua forma trocului prin care producatorii isi utilizau surplusul de productie pentru a-si satisface celelalte nevoi de consum,odata cu adancirea diviziunii muncii si a aparitiei productiei destinate schimbului,acesta ia amploare.Dar comertul propriu-zis se naste cu adevarat doar odata cu aparitia banilor si a clasei sociale a negustorilor,cei care intermediaza trecerea bunurilor de la producatori la consumatori si a cunoscut o crestere continua,inregistrand mai multe forme dealungul timpului.Evolutia pe care a avut-o ulterior societatea a permis imbunatatirea continua a formelor de comert.
Dezvoltarea simultana a telecomunicatiilor si utilizarii calculatoarelor a facut posibila cresterea exploziva a Internet-ului si crearea unor tehnologii specifice care vor influenta esential activitatile economico-sociale.In asemenea conditii ,se va dezvolta extensiv comertul electronic/BOLL96/,care va revolutiona conducerea afacerilor si va dinamiza comertul international.Asemenea schimbari vor oferi consumatorilor noi posibilitati de alegere si de cautare a celor mai competitive produse pe piata mondiala.
Comertul electronic pe internet reprezinta o forma maturizata a comertului electronic clasic si este in stransa legatura cu evolutia Internet-ului si gradul lui de penetrare in societate.
2. Ce este Comertul Electronic? 
Comertul electronic reprezinta multitudinea proceselor software si comerciale necesare proceselor de afaceri sa functioneze, numai sau in primul rand, utilizand fluxuri digitale de date. Comertul electronic presupune utilizarea Internetului, a comunicatiilor digitale si a aplicatii software in cadrul proceselor de vanzare/cumparare, el fiind o componenta a procesului de e-business.
In sens larg, comertul electronic este un concept care desemneaza procesul de cumparare si vanzare sau schimb de produse, servicii, informatii, utilizand o retea de calculatoare, inclusiv Internet-ul.
In sens restrans, comertul electronic poate fi analizat din patru puncte de vedere, si anume:
- din punctul de vedere al comunicatiilor - reprezinta furnizarea de informatii, produse, servicii, plati, utilizand linii telefonice, retele de calculatoare sau alte mijloace electronice; 
- din punctul de vedere al proceselor de afaceri - reprezinta o aplicatie tehnologica indreptata spre automatizarea proceselor de afaceri si a fluxului de lucru; 
- din punctul de vedere al serviciilor - este un instrument care se adreseaza dorintelor firmelor, consumatorilor si managementului in vederea reducerii costurilor si cresterii calitatii bunurilor si a vitezei de servire. 
- din punctul de vedere al accesibilitatii in timp real (online) - reprezinta capacitatea de a cumpara si de a vinde produse, informatii pe Internet sau utilizand alte servicii accesibile in timp real.
O grupare a definitiilor comertului electronic,corespunzator largimii sensurilor ce le sunt atribuite,este prezentat in figura urmatoare:
Fig 1. Gruparea definitiilor comertului electronic
Asa cum se observa din figura comertul electronic,in cel mai larg sens,include toate activitatile economice bazate pe tranzactii electronice si infrastructura asociata.Intr-un sens mai restrans,comertul electronic cuprinde doar comertul intre organizatii si cel cu consumatorii desfasurat prin intermediul mediilor electronice.Cea mai ingusta acceptiune este aceea care limiteaza comertul electronic la tranzactiile cu consumatorii finali si care presupune un sistem electronic de plati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Comertului Electronic asupra Consumatorului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!