Impactul asupra economiei a situației epidimiologice provocate de COVID -19 în țările UE

Cuprins referat Cum descarc?

1. CE REPREZINTA UNIUNEA EUROPEEANA? .. 3 - 4;
2. CE ESTE COVID -19? .. 4 -  5;
3. IMPACTUL PANDEMIEI ASUPRA ECONOMIEI UE .. 5 -  9;
4. LUPTA CU COVID IN ROMANIA 9 -  10;
5. CONCLUZII ... 11;
6. BIBLIOGRAFIE . 12.


Extras din referat Cum descarc?

1. CE REPREZINTA UNIUNEA EUROPEEANA?
Uniunea Europeana (UE) este o uniune politica si economica a 27 de state membre situate in principal in. Are o suprafata de 4.233.262 km2 si o populatie estimata de aproximativ 447 milioane. UE a dezvoltat o piata unica interna printr-un sistem standardizat de legi care se aplica in toate statele membre. Politicile UE vizeaza asigurarea liberei circulatii a persoanelor, bunurilor, serviciilor si capitalurilor in cadrul pietei interne, adoptarea legislatiei in domeniul justitiei si afacerilor interne si mentinerea unor politici comune privind comertul,agricultura, pescuitul si dezvoltarea regionala. Pentru calatoriile in spatiul Schengen, controlul pasapoartelor a fost eliminat.O uniune monetara a fost infiintata in 1999, a intrat in vigoare in 2002 si este compusa din 19 state membre ale UE care utilizeaza moneda euro.
UE nu a avut intotdeauna dimensiunile pe care le are astazi. Cand s-au pus bazele cooperarii economice la nivel european, in anul 1951, tarile participante au fost Belgia, Germania, Franta, Italia, Luxemburg si Tarile de Jos.
De-a lungul timpului, tot mai multe tari au hotarat sa adere. In prezent, Uniunea Europeana este alcatuita din 27 de state member, precum am mentionat anterior. Regatul Unit s-a retras din Uniunea Europeana la data de 31 ianuarie 2020.
Euro este moneda oficiala in 19 state UE.
Pentru o buna functionare, aceasta are la baza o serie de principii:
1. Respectarea principiilor democratice , a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale
2. Respectarea si egalitatea in fata legii.
3. Respectarea principiilor de suveranitate.
4. Principiile economiei de piata libere.
5. Principiilor bunei guvernari si de combatere a coruptiei.
6. Principiile de protectie a mediului.
7. Principiile pacii si stabilitatii la nivel regional si international.
2. CE ESTE COVID -19?
COVID-19 este o boala infectioasa cauzata de coronavirusul recent descoperit. Acest virus, precum si boala, au fost necunoscute pana la epidemia ce a izbucnit in Wuhan, China, in decembrie 2019. Iar, in scurt timp au fost afectate toate tarile din lume.
Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de la alte persoane care au virusul. Boala se poate raspandi de la o persoana la alta prin picaturi mici nazale sau din gura, care sunt raspandite atunci cand o persoana cu COVID-19 tuseste sau expira. Aceste picaturi aterizeaza pe obiecte si suprafete din jurul persoanei. Alte persoane pot sa contracteze COVID-19 atingand aceste obiecte sau suprafete, apoi atingandu-si ochii, nasul sau gura. Oamenii pot, de asemenea, sa contracteze COVID-19 daca respira picaturi de la o persoana cu COVID-19 care tuseste sau expira picaturi. Acesta este motivul pentru care este important sa fie pastrata distanta de mai mult de 1 metru de la o persoana bolnava.
Intr-un timp scurt au fost inregistrate multe cazuri de infectie cu acest virus si a fost instituita starea de urgenta: carantina, care a afectat economia tuturor tarilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul asupra economiei a situatiei epidimiologice provocate de COVID -19 in tarile UE.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. ISAC F., BUCOS T., BALAN A. s.a. Teorie economica. Vol. II ,,Macroeconomie". IS,,Tipografia Centrala". Chisinau, 2013.
2. Previziunile economice din vara anului 2020: O recesiune si mai profunda, cu divergente si mai accentuate. Comisia Europeeana, comunicat de presa.
3. http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/224526
4. https://eeas.europa.eu/delegations/angola/91055/covid-19-uni%C3%A3o-europeia-disponibiliza-uma-ajuda-%C3%A0-recupera%C3%A7%C3%A3o-socio-econ%C3%B3mica_pt
5. https://europa.eu/european-union/about-eu/eu-in-brief_ro
6. https://europa.eu/european-union/about-eu/figures/economy_ro 
7. https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/coronovirus_policy_measures_14_january_2021.pdf
8. https://unctadstat.unctad.org/wds/TableViewer/tableView.aspx 
9. https://unctadstat.unctad.org/CountryProfile/GeneralProfile/en-GB/004/index.html 
10. https://gov.md/europa/ro/content/despre-uniunea-european%C4%83


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!