Idee de Afacere

Extras din referat

IDEE DE AFACERE
I. Descrierea generala a afacerii
I.1. Descrierea afacerii in care doreste sa se intre
S.C.NATURAL SRL este o societate comerciala care are ca domeniu de activitate comercializarea de ceaiuri medicinale nutritioniste, ingloband in acelasi spatiu o farmacie si un laborator pentru prepararea de retete.
Firma noastra este infiintata de un tanar absolvent al Faculatii de Economie si Administrarea Afacerilor departamentul de marketing -management Domnul Lucian Trif Mirela Lupu absolventa a unor cursuri de farmacist si Cosmin Ichim care isi aduce aportul la capital -o dubita proprietate personala . Capitalul initial al afacerii este de 30000de euro si inchirierea unui spatiu de lucru.S.C NATURAL SRL vrea sa aduca pe piata din Romania o gama cat mai larga de ceaiuri medicinale autohtone la un pret pe care si-l permit romanii si de o foarte buna calitate. Studiind nevoia viitorilor nostri potentiali clienti de a se simti cat mai bine in timp ce asteapta intocmirea facturii si ambalarea produselor am adoptat urmatorul model :intre depozit si farmacie am amplasat o icapere cu pereti cu geamuri termopan de dimensiuni de 2.5/3m din care clientul vede tot ce i se ambaleaza , in timp ce savureaza o cana de ceai.
Ideea noastra aduce inovatii pe piata serviciilor din acest domeniu din judetul Iasi, prin observarea nemultumirilor consumatorilor in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite de viitoarea noastra concurenta. 
I.2. Descrierea detaliata a serviciilor 
Activitatea de comercializare a ceaiurilor medicinale este autorizata si certificata din punct de vedere al calitatii de Ministerul Sanatatii, in acest domeniu gama fiind foarte diversificata, acoperindu-se tot ce inseamna plante medicinale si derivate ale acestora din care fac parte si cremele realizate in laboratorul nostru. Firma noastra ofera ceaiuri si creme pentru o gama foarte larga de boli ale ficatului, probleme de circulatie, somnolente, stari de neliniste stres si alte afectiuni. In ceea ce priveste activitatea farmaciei, avem grija ca clientii nostri sa fie serviti ireprosabil si indrumati corect de catre un personal calificat si motivat pentru munca prestata. Toate serviciile S.C.NATURAL sunt la cele mai inalte standarde de calitate, acest lucru fiind permis datorita dotarilor cu utilaje, microscoape, calculatoare, eprubete, soft de diagnosticare de ultima generatie, dar si calificarii superioare a personalului care isi desfasoara activitatea la S.C.NATURAL.
Aceste doua tipuri de servicii sunt completate de cele pe care le ofera incaperea special amenajata pentru ca, clientii nostri sa se simta bine cat timp asteapta impachetarea produselor unde se poate servi un ceai din partea noastra si pot studia ofertele noastre de produse naturiste.
Motivele pentru care clientii vor apela la serviciile noastre sunt: increderea in calitatea serviciilor oferite de farmacie, de calificarea angajatilor, folosirea unor produse in urma carora vor fi mai sanatosi si mai plini de viata si crearea unei ambiante relaxante aferita de spatial special amenajat.
O data cu realizarea studiului de fezabilitate, am realizat cu forte proprii un chestionar, aplicat la un esantion de peste 100 de potentiali clienti, din care am dedus parerea foarte buna a acestora cu privire la demararea afacerii noastre.
Scopul nostru este de a oferi cele mai bune servicii pentru clientii nostri in pachete de solutii complete. 
- Ce sunt ceaiurile medicinale? Specialistii din domeniu si nutritionistii considera ca ceaiurile medicinale sunt acele produse care contin o serie de suplimente nutritionale. Si care, foarte important, au la baza medicina naturista traditionala. 
- Efectul consumarii lor este unul terapeutic, deoarece, fiind foarte bogate in vitamine, minerale, saruri, ajuta la amelioarea unor boli sau la refacerea organismului supus stresului si efortului cotidian.
Un studiu realizat in cursul anului trecut de catre compania Dedalus a adus in prim plan cateva aspecte remarcabile: astfel, datele statistice indica faptul ca, intr-o luna, peste 70% din persoanele adulte din mediul urban consuma cel putin un tip de ceai.


Fisiere in arhiva (1):

  • Idee de Afacere.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!