Hunedoara si Globalizarea

Extras din referat Cum descarc?

Definitia atribuita de Banca Mondiala fenomenului de globalizare si anume ca "activitatea economica la nivel mondial ce se deruleaza intre persoane si firme din tari diferite" caracterizeaza firma in care imi desfasor activitatea in prezent. 
La nivel economic globalizarea favorizeaza aparitia monopolurilor gigantice, eventual a oligopolurilor. Dispare posibilitatea protejarii locale a pietei (odata cu disparitia granitelor), deci sansele ca noi jucatori sa apara pe piata se diminueaza. Favorizeaza companiile deja existente pe piata si le vor da posibilitatea sa-si imbunatateasca pozitia. 
Asa apare MS Hunedoara.
M S Hunedoara este o societate, ca denumire, noua in tara noastra, dar MS Hunedoara inseamna de fapt Combinatul Siderurgic Hunedoara - la momentul infiintarii oficiale se numea Uzinele de Fier Hunedoara (12.06.1884) - Siderurgica Hunedoara - pana in 2003, iar din anul 2003 cumparata la "pachet" impreuna cu o alta societate romaneasca de catre LNM Holdings, viitoarea MS Holdings, in anul 2004.
"Locations in 14 countries across 4 continents Over 58 million tons of annual steel shipments* 5,000 customers in 120 countries 164,000 employees from over 45 nationalities"
Shaping the future of steel
MS annual report 2004
Deci MS Hunedoara in anul 2004 devenea a 20 filiala a marelui concern condus de Lakshmi N. Mittal, a 13 in Europa, pe langa 4 din America si alte 3 din Asia-Africa, si nu ultima, dupa ultimile stiri din presa MSva mai achizitiona un combinat din China (la ora cand am inceput sa scriu acest referat stirea era de actualitate) iar in aceasta perioada "MS, cel mai mare grup siderurgic din lume, a oferit acum o saptamana 18,6 miliarde de euro pentru Arcelor, locul doi mondial. Grupul anglo-indian ce detine Sidex Galati a avansat un pret pe actiune de 28,21 euro, valoare cu 27% peste cotatia bursiera afisata la inchiderea sedintei de joi. Actionarii Arcelor vor primi patru titluri MS si 35,25 euro pentru fiecare cinci actiuni Arcelor. De asemenea, MS a informat ca suma maxima ce va fi platita in numerar se va ridica la 4,7 miliarde de euro. ".- Evenimentul Zilei, 02 feb 2006
In anul 2004 MS avea 164.000 de salariati, iar MS Hunedoara in jur de cca 2.300, la sfarsitul anului 2005 - cca 2100 salariati ramasi in urma nenumaratelor restructurari de personal.
Activitatea firmei de baza dupa codul CAEN este inregistrata la 2710 Productia de metale feroase sub forme primare si cea de feroaliaje 
Aceasta clasa include printre altele: 
-producerea de semifabricate din fier sau otel nealiat;


Fisiere in arhiva (1):

  • Hunedoara si Globalizarea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!