Hitachi Produse si Servicii XBRL

Cuprins referat Cum descarc?

Hitachi Produse si Servicii XBRL
INTORDUCERE 1
1. Produse software XBRL 2
2. Hitachi XBRL Produse si Servicii 3
3. Hitachi ofera instrumentul TMLink XBRL 4
4. Produsele Software de la Hitachi 5
CONCLUZIE 9


Extras din referat Cum descarc?

INTORDUCERE
XBRL este un mijloc de comunicare mai rapid, mai usor si mai eficient al informatiei financiar-contabile. De fapt este un subset al limbajului XML (eXtensible Markup Language), la randul sau un subset al limbajului SGML (Standard Generalized Markup Language). De aceea pentru a cunoaste si folosi perfect limbajul XBRL, trebuie cunoscut si inteles limbajul XML. XML este un limbaj de formare a documentelor de orice tip in vederea introducerii lor in recipiente speciale similare randurilor si coloanelor din tabelele specifice software-ului de calcul tabelar (spreadsheet). Se spune despre XBRL ca ofera utilizatorului abiliatatea de a afisa atat numerele cat si contextul despre modul de creare a informatiei numerice. 
Din punct de vedere tehnic, XBRL este un standard gratuit, extensie a limbajului XML, destinat cu precadere modelarii informatiilor din domeniul raportarii economico-financiare. XBRL ofera un grad ridicat de flexibilitate, intocmai ca XML, si permite crearea unor tag-uri destinate descrierii campurilor ce contin informatii neprevazute. Desi este caracterizat prin flexibilitate, odata definite specificatiile, XBRL devine rigid in sensul ca impune un anumit format ce trebuie respectat cu strictete.
Ideea de baza a standardului XBRL este foarte simpla si se refera la faptul ca prelucrarea informatiei economico-financiare se realizeaza in mod individual, prin crearea unui tag pentru fiecare informatie sau indicator in parte.
Datorita normalizarii informatiei economico-financiare, prin utilizarea limbajului XBRL are loc diminuarea considerabila a costurilor, reducerea redundantei informatiilor si cresterea eficientei prelucrarilor economico-financiare. 
Prin implementarea XBRL, informatiile pot fi preluate automat in cadrul documentelor si foilor de calcul tabelar, iar acest lucru reduce pana la eliminare erorile datorate introducerii repetate a informatiilor, facilitand totodata, procesul de colectare a datelor. Prin XBRL se produc economii substantiale de timp si se imbunatateste acuratetea informatiei financiare.
Beneficiarii implementarii standardului XBRL sunt toti cei interesati in colectarea informatiei economico-financiare, precum guvernul, agentiile, bursele de valori, anumite departamente din cadrul intreprinderii, alaturi de toti cei ce produc si utilizeaza aceste informatii, precum contabilii, auditorii, managerii, analistii financiari, investitorii si creditorii. Beneficiarii indirecti ai avantajelor oferite de XBRL sunt dezvoltatorii de produse software destinate contabilitatii, serviciile financiare, relatiile investitorilor cu intreprinderile, precum si industria tehnologiei informationale. 
Desi utilizarea XBRL este benefica in cadrul oricarei intreprinderi, implementarea acestui standard in cadrul organizatiilor virtuale este aproape o obligativitate. Astfel, in cadrul intreprinderilor virtuale, configuratia este regandita pentru fiecare nou proiect, iar obiectivele sunt redefinite. In cazul intreprinderilor care functioneaza in mediul virtual, schimbul de informatii intre retelele temporare este neintrerupt, iar pentru acest deziderat XBRL este de neinlocuit. In conditiile in care o astfel de intreprindere este cotata la bursa de valori, aceasta trebuie sa-si publice informatiile financiare in mediul virtual pentru a informa la zi investitorii, actionarii si alti terti. 
Putem afirma ca XML este de facto un format de date deschis destinat utlizarii in mediul Internet, iar XBRL este un limbaj de tip client bazat pe metodologia XML, adresat raportarii financiar-contabile. Astfel pe baza rezultatelor sale, programele specializate din zona contabilitatii vor putea automatiza si traduce, asigurand transparenta necesara, valori numerice si texte care pot fi vizualizate in cadrul browserelor Web, programelor de calcul tabelar, si a altor aplicatii informatice. Organizatiile specialistilor din contabilitate precum si mediul academic sunt chemate sa ofere suportul profesional in vederea instruirii, utilizarea standardelor XBRL. Programele destinate instruirii XBRL trebuie sa disemineze informatii relevante studentilor, viitori specialisti in contabilitate si finante, pentru ca acestia sa poata participa la succesul integrarii sistemelor informationale ale partenerilor din cadrul lantului informationale de pe Internet. 
1. Produse software XBRL
In prezent se folosesc cinci produse software care au fost dezvoltate pana la aceasta data. Fiecare dintre ele are specificatiile detaliate pentru elaborarea rapoartelor specializate si lucreaza pe baza unui set de date financiare, producand la iesire rapoarte care pot fi importate usor in alte produse XBRL. Este vorba de produse XBRL pentru: Situatii financiare, Impozite si taxe, Normalizatori, Contabilitate si Afaceri diverse, Literatura autoritara in domeniu. In principiu, toate produsele software care administreaza informatii financiare ar putea utiliza XBRL pentru importul si exportul de date, crescand astfel potentialul de interoperabilitate cu aplicatiile informatice existente. Se spera ca foarte curand fiecare companie publica din tarile care participa la Consortiul international XBRL sa aiba un site Web dedicat informatiei financiar-contabile si sa dispuna de literatura contabila autoritara si orice alte publicatii financiare reprezentate in XML.


Fisiere in arhiva (2):

  • Hitachi Produse si Servicii XBRL
    • PRODUSE SI SERVICI XBRL.doc
    • Proiect Foaie TILU.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!