Hitachi Produse și Servicii XBRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3055
Mărime: 506.71KB (arhivat)
Publicat de: Patricia Cojocariu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect.univ. dr. Lupaşc Adrian
UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” GALAŢI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERII, SPECIALIZAREA: SISTEME INFORMATICE PENTRU MANAGEMENTUL RESURSELOR

Cuprins

  1. Hitachi Produse şi Servicii XBRL
  2. INTORDUCERE 1
  3. 1. Produse software XBRL 2
  4. 2. Hitachi XBRL Produse şi Servicii 3
  5. 3. Hitachi oferă instrumentul TMLink XBRL 4
  6. 4. Produsele Software de la Hitachi 5
  7. CONCLUZIE 9

Extras din referat

INTORDUCERE

XBRL este un mijloc de comunicare mai rapid, mai usor şi mai eficient al informaţiei financiar-contabile. De fapt este un subset al limbajului XML (eXtensible Markup Language), la randul sau un subset al limbajului SGML (Standard Generalized Markup Language). De aceea pentru a cunoaste şi folosi perfect limbajul XBRL, trebuie cunoscut şi inteles limbajul XML. XML este un limbaj de formare a documentelor de orice tip în vederea introducerii lor în recipiente speciale similare rândurilor şi coloanelor din tabelele specifice software-ului de calcul tabelar (spreadsheet). Se spune despre XBRL ca ofera utilizatorului abiliatatea de a afişa atât numerele cât şi contextul despre modul de creare a informaţiei numerice.

Din punct de vedere tehnic, XBRL este un standard gratuit, extensie a limbajului XML, destinat cu precădere modelării informaţiilor din domeniul raportării economico-financiare. XBRL oferă un grad ridicat de flexibilitate, intocmai ca XML, şi permite crearea unor tag-uri destinate descrierii campurilor ce conţin informaţii neprevazute. Deşi este caracterizat prin flexibilitate, odata definite specificaţiile, XBRL devine rigid în sensul ca impune un anumit format ce trebuie respectat cu strictete.

Ideea de baza a standardului XBRL este foarte simplă şi se referă la faptul că prelucrarea informaţiei economico-financiare se realizează în mod individual, prin crearea unui tag pentru fiecare informaţie sau indicator în parte.

Datorită normalizarii informaţiei economico-financiare, prin utilizarea limbajului XBRL are loc diminuarea considerabilă a costurilor, reducerea redundanţei informaţiilor şi cresterea eficienţei prelucrarilor economico-financiare.

Prin implementarea XBRL, informaţiile pot fi preluate automat în cadrul documentelor şi foilor de calcul tabelar, iar acest lucru reduce pana la eliminare erorile datorate introducerii repetate a informaţiilor, facilitând totodată, procesul de colectare a datelor. Prin XBRL se produc economii substanţiale de timp şi se imbunătăţeşte acurateţea informaţiei financiare.

Beneficiarii implementarii standardului XBRL sunt toţi cei interesaţi în colectarea informaţiei economico-financiare, precum guvernul, agenţiile, bursele de valori, anumite departamente din cadrul intreprinderii, alaturi de toţi cei ce produc şi utilizează aceste informaţii, precum contabilii, auditorii, managerii, analiştii financiari, investitorii şi creditorii. Beneficiarii indirecţi ai avantajelor oferite de XBRL sunt dezvoltatorii de produse software destinate contabilitaţii, serviciile financiare, relaţiile investitorilor cu intreprinderile, precum şi industria tehnologiei informaţionale.

Deşi utilizarea XBRL este benefica în cadrul oricarei intreprinderi, implementarea acestui standard în cadrul organizaţiilor virtuale este aproape o obligativitate. Astfel, în cadrul intreprinderilor virtuale, configuraţia este regândită pentru fiecare nou proiect, iar obiectivele sunt redefinite. În cazul intreprinderilor care functioneaza în mediul virtual, schimbul de informaţii între reţelele temporare este neintrerupt, iar pentru acest deziderat XBRL este de neinlocuit. În condiţiile în care o astfel de intreprindere este cotată la bursa de valori, aceasta trebuie să-şi publice informaţiile financiare în mediul virtual pentru a informa la zi investitorii, actionarii şi alţi terţi.

Putem afirma ca XML este de facto un format de date deschis destinat utlizării în mediul Internet, iar XBRL este un limbaj de tip client bazat pe metodologia XML, adresat raportarii financiar-contabile. Astfel pe baza rezultatelor sale, programele specializate din zona contabilitatii vor putea automatiza şi traduce, asigurând transparenţa necesară, valori numerice şi texte care pot fi vizualizate în cadrul browserelor Web, programelor de calcul tabelar, şi a altor aplicatii informatice. Organizaţiile specialiştilor din contabilitate precum şi mediul academic sunt chemate să ofere suportul profesional în vederea instruirii, utilizarea standardelor XBRL. Programele destinate instruirii XBRL trebuie să disemineze informaţii relevante studenţilor, viitori specialisti în contabilitate şi finanţe, pentru ca aceştia să poată participa la succesul integrarii sistemelor informaţionale ale partenerilor din cadrul lanţului informaţionale de pe Internet.

1. Produse software XBRL

În prezent se folosesc cinci produse software care au fost dezvoltate până la această dată. Fiecare dintre ele are specificaţiile detaliate pentru elaborarea rapoartelor specializate şi lucrează pe baza unui set de date financiare, producând la ieşire rapoarte care pot fi importate uşor în alte produse XBRL. Este vorba de produse XBRL pentru: Situaţii financiare, Impozite şi taxe, Normalizatori, Contabilitate şi Afaceri diverse, Literatura autoritară în domeniu. În principiu, toate produsele software care administrează informaţii financiare ar putea utiliza XBRL pentru importul şi exportul de date, crescând astfel potenţialul de interoperabilitate cu aplicaţiile informatice existente. Se speră că foarte curând fiecare companie publică din ţările care participă la Consorţiul internaţional XBRL să aibă un site Web dedicat informaţiei financiar-contabile şi să dispună de literatură contabilă autoritară şi orice alte publicaţii financiare reprezentate în XML.

Preview document

Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 1
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 2
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 3
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 4
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 5
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 6
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 7
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 8
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 9
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 10
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 11
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 12
Hitachi Produse și Servicii XBRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Hitachi Produse si Servicii XBRL
    • PRODUSE SI SERVICI XBRL.doc
    • Proiect Foaie TILU.doc

Ai nevoie de altceva?