Google în China

Extras din referat

Google Inc. este o corporatie americana multinationala care administreaza motorul de cautare pe internet cu acelasi nume. A fost fondata in 1998 de catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin. Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de situri web.
Google ( motto ,,Don't Be Evil") a intrat pe piata chineza in anul 2006, atunci cand a incheiat un acord cu Republica Populara Chineza, motorul de cautare al Chinei luand numele de  Google.cn.
China a jucat un rol important in ultimii ani, incercand sa se modernizeze si sa devina un jucator important pe piata mondiala. Odata cu intrarea in Organizatia Mondiala a Comertului (2001), companiile chineze aveau nevoie de telecomunicatii avansate, precum si de o infrastructura moderna.
Agentiile de securitate din China au urmatoarele responsabilitati : 
lupta impotriva activitatilor teroriste 
lupta impotriva comportamentelor care pun in pericol ordinea sociala
prevenirea, impiedicarea si investigarea activitatilor infractionale
mentinerea securitatii si a ordinii sociale
In februarie 1996, toti cei abonati la Chinanet, principalul furnizor de servicii de internet, condus de monopolul telecomunicatiilor de stat, au fost obligati sa se inregistreze la Biroul de Securitate Publica, furnizand astfel informatii despre ei.
Noile tehnologii au inceput sa puna in aplicare activitati de cenzura, folosindu-le pentru a restrictiona accesul la ideile si informatiile care sunt interzise in China.


Fisiere in arhiva (1):

  • Google in China.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!