Globalizarea

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Impactul globalizarii asupra societatii in care traim 
3. Apare decalajul dintre populatia saraca si bogatii lumii,dar migratia si terorismul ?
4. Se incearca renuntarea la specificul national si la moneda nationala ?
Concluzii
Webografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Am ales sa abordez problema globalizarii pentru tema mea si anume : Este benefica globalizarea ? Globalizarea este un fenomen care la ora actuala ridica problematici multiple si complexe. Procesul de globalizare nu este un proces nou, dar este rezultatul unor modificari la nivelul economiei mondiale ce s-au accentuat in ultimii ani. Cati dintre noi nu am observat decalajele care apar intre populatia saraca si bogatii lumii, precum si actiunile teroriste, alaturi de migratia necontrolata ? De asemenea am observat ca se incearca renuntarea la specificul national,dar si la moneda nationala. Gobalizarea se constituie ca un ansamblu complex de procese avand ca obiectiv realizarea integrarii internationale la nivel economic, militar, politic, socio-cultural si de securitate, conducand la uniformizarea nivelului de trai si de dezvoltare la scara planetara.
2. Impactul globarizarii asupra societatii in care traim 
Ce este globalizarea si ce impact are asupra societatii in care traim? Raspunsul la aceasta intrebare nu vine deloc instantaneu, desi termenul de globalizare se afla pe buzele multor oameni de stiinta, politicieni, economisti ,etc. , chiar oameni simpli, care in discutii aprinse, sustinute si interminabile incearca sa descifereze inceputurile, cauzele, dimensiunile dar mai ales efectele globalizarii. Totusi putem afirma ca, inca nu exista o definitie a globalizarii intr-o forma universal acceptata, si probabil nici definitiva. Motivul rezida in faptul ca globalizarea subinclude o multitudine de procese complexe cu o dinamica variabila atingand domenii diverse ale unei societati. Ea poate fi un fenomen, o ideologie, o strategie, sau toate la un loc.
Globalizarea este termenul intrebuintat pentru a descrie un proces multicauzal care are drept rezultat faptul ca evenimente care au loc intr-o parte a globului au repercusiuni din ce in ce mai ample asupra societatilor si problemelor din alte parti ale globului
Putem vorbi despre efectele globalizarii din mai multe perspective: de exemplu ce efecte are asupra economiei, tehnologiei, migratiei, oamenilor, culturii etc. Sunt studii de specialitate care afirma ca globalizarea are influente si efecte asupra a cinci domenii fundamentale: economie, politica, mediu, societate si cultura.
In toate aceste aspecte globalizarea are tendinta de universalizare, are tendinta de a evidentia ceea ce este comun si afecteaza in ansamblu fiecare din aceste aspecte.
In mediul economic actual, intreprinderile au de infruntat o concurenta acerba la scara planetara ceea ce face ca activitatea lor de marketing sa se desfasoare intr-un cadru global foarte dinamic, fapt ce determina revizuiri frecvente ale programelor de marketing. Capacitatea unei firme de a genera noi bunuri si servicii sau de a le imbunatati si a le desface cat mai curand pe piete dobandeste o importanta vitala pentru asigurarea competitivitatii ei, intrucat schimbarile tehnologice rapide scurteaza ciclurile de viata ale produselor. In acest sens inovarea se realizeaza prin Cercetare-Dezvoltare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Globalizarea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Globalizarea si impactul asupra societatii:
http://www.rasfoiesc.com/business/economie/comert/GLOBALIZAREA-SI-IMPACTUL-ASUPR88.php 
-  Bloguri:
http://adevarul.ro/news/politica/pro-globalizare-1_583a7f115ab6550cb8e3bc23/index.html
-  Efectele globalizarii:
http://www.utgjiu.ro/revista/ec/pdf/2007-01/8_Isac%20Claudia%20.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!