Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea firmei 
Firma pe care am ales sa o prezint in acest proiect se numeste S.C. ArchitectWorld S.R.L. si isi desfasoara activitatea in domeniul arhitecturii.
In activitatea sa intra urmatoarele activitati : arhitectura (proiectare de case, cladiri etc), amenajare interioara (locuinte, cladiri, magazine, spatii expozitionale etc) atat in Bucuresti cat si in toata tara dar si in afara tarii.
Sediul firmei se afla in Bucuresti pe Calea Victoriei. Asadar este usor accesibil de catre clienti.
Desi este o firma mica ArchitectWorld este in plina dezvoltare si are drept concurenta toate celelalte birouri de arhitectura din bucuresti sau din restul tarii care desfasoara acelasi tip de activitate.
2. Organizarea firmei
Dupa cum am mai spus ArchitectWorld este o firma mica cu un numar total de 12 persoane : arhitect director, secretara, departamentul de creatie, departamentul de contabilitate, departamentul de marketing, departamentul de resurse umane.
Directorul este arhitectul care a infiintat firma. Este proprietarul firmei. 
Secretariatul are o singura angajata ce se ocupa de tot ce inseamana organizarea programului directorului : intalniri cu clientii, cu inginerii constructori, vizite pe santier, deplasari in alte judete sau tari dar se ocupa si de buna functionare a firmei prin achizitionarea celor necesare pentru salubritatea locatiei.
Departamentul de creatie cuprinde un numar de 7 arhitecti angajati care se ocupa cu partea de concept, creatie si realizare a proiectelor. 
Departamentul de contabilitate are un singur angajat adica un contabil ce tine intreaga contabilitatea a firmei.
Departaentul de marketing cuprinde o singura persoana ce se ocupa de imaginea si promovarea firmei pe piata, de publicitate in reviste de specialitate dar si in reviste de larg interes, de pliante, de brosuri etc
Departamentul de resurse umane are un singur angajat ce se ocupa de recrutarea angajatilor, de motivarea angajatilor, evaluarea posturilor si performantelor profesionale remunerarea muncii.
Pentru o imagine de ansamblu prezint si organigrama firmei ArchitectWorld:
3. Principii generale in domeniul resurselor umane
a) Sistemul de motivare in munca 
Pachetul motivational este foarte important in cadrul oricarei firme. In cadrul ArchitectWorld pachetul motivational cuprinde :
- Salariul de baza la care se adauga bonuri de masa.
- Pentru ca arhitectii lucreaza pe proiecte ei primesc si un anumit procent din suma primita pe proiectul respectiv. 
- Daca reusesc sa aduca clientul respectiv pentru inca un proiect atunci primesc un bonus. 
- Reducere abonament sala fitness
- Reducere asistenta medicala stomatologica
- Asigurare medicala
- Deasemenea, cadrul in care lucreaza este placut, exista o colaborare intre colegi dar si o competitie constructiva.
- Comunicarea se face deschis atat intre angajati cat si intre sef si angajati. 
- Programul de lucru este de 8 ore cu o ora pauza de masa. 
b) Promovarea la locul de munca
Pentru ca este o firma mica si particulara promovarea nu se poate referi decat la acceptarea de noi proiecte, de noi provocari, de proiecte cat mai importante si dificile. Acestea aduc dupa sine satisfactie financiara, profesionala dar si pe plan personal prin cresterea increderii in fortele proprii, prin cresterea stimei fata de sine.
c) Politica de recrutare-selectie
Recrutarea se face de persoana care se ocupa de resurse umane. Ea trebuie sa redacteze anunturile de recrutare, sa intretina relatii cu institutiile de invatamant sau cu alte surse externe, sa raspunda cererilor de angajare ale candidatilor (interni sau externi). Ea trebuie deci sa posede abilitati de comunicare si sa mentina imaginea firmei in procesul de recrutare-selectie.
Recrutarea interna este mai putin costisitoare si este preferata de aceasta firma. Angajatii pot recomanda persoane in care ei au incredere. Firma incurajeaza aceasta metoda pentru ca persoanele care se vor prezenta la interviu sunt de incredere, sunt deja puse in tema in legatura cu ceea ce se intampla in firma si cu ce cerinte se vor confrunta in cazul angajarii. Aceasta este si o buna metoda de motivare a angajatilor.
Recrutarea externa se face prin depunerea cv-urilor si a scrisorii de intentie de catre potentialii angajati la departamentul de resurse umane . 
Metodele de recrutare externa folosite de aceasta firma sunt anunturile publicitare in ziare si reviste de specialitate, institutiile de invatamant (astfel pot afla studentii si proaspat absolventii de posturile ce exista pe piata si in speta la aceasta firma), agentiile de forta de munca si site-urile dedicate angajarii de personal.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!