Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2163
Mărime: 19.21KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE COMERT

Extras din referat

1. Prezentarea firmei

Firma pe care am ales sa o prezint in acest proiect se numeste S.C. ArchitectWorld S.R.L. si isi desfasoara activitatea in domeniul arhitecturii.

In activitatea sa intra urmatoarele activitati : arhitectura (proiectare de case, cladiri etc), amenajare interioara (locuinte, cladiri, magazine, spatii expozitionale etc) atat in Bucuresti cat si in toata tara dar si in afara tarii.

Sediul firmei se afla in Bucuresti pe Calea Victoriei. Asadar este usor accesibil de catre clienti.

Desi este o firma mica ArchitectWorld este in plina dezvoltare si are drept concurenta toate celelalte birouri de arhitectura din bucuresti sau din restul tarii care desfasoara acelasi tip de activitate.

2. Organizarea firmei

Dupa cum am mai spus ArchitectWorld este o firma mica cu un numar total de 12 persoane : arhitect director, secretara, departamentul de creatie, departamentul de contabilitate, departamentul de marketing, departamentul de resurse umane.

Directorul este arhitectul care a infiintat firma. Este proprietarul firmei.

Secretariatul are o singura angajata ce se ocupa de tot ce inseamana organizarea programului directorului : intalniri cu clientii, cu inginerii constructori, vizite pe santier, deplasari in alte judete sau tari dar se ocupa si de buna functionare a firmei prin achizitionarea celor necesare pentru salubritatea locatiei.

Departamentul de creatie cuprinde un numar de 7 arhitecti angajati care se ocupa cu partea de concept, creatie si realizare a proiectelor.

Departamentul de contabilitate are un singur angajat adica un contabil ce tine intreaga contabilitatea a firmei.

Departaentul de marketing cuprinde o singura persoana ce se ocupa de imaginea si promovarea firmei pe piata, de publicitate in reviste de specialitate dar si in reviste de larg interes, de pliante, de brosuri etc

Departamentul de resurse umane are un singur angajat ce se ocupa de recrutarea angajatilor, de motivarea angajatilor, evaluarea posturilor si performantelor profesionale remunerarea muncii.

Pentru o imagine de ansamblu prezint si organigrama firmei ArchitectWorld:

3. Principii generale in domeniul resurselor umane

a) Sistemul de motivare in munca

Pachetul motivational este foarte important in cadrul oricarei firme. In cadrul ArchitectWorld pachetul motivational cuprinde :

- Salariul de baza la care se adauga bonuri de masa.

- Pentru ca arhitectii lucreaza pe proiecte ei primesc si un anumit procent din suma primita pe proiectul respectiv.

- Daca reusesc sa aduca clientul respectiv pentru inca un proiect atunci primesc un bonus.

- Reducere abonament sala fitness

- Reducere asistenta medicala stomatologica

- Asigurare medicala

- Deasemenea, cadrul in care lucreaza este placut, exista o colaborare intre colegi dar si o competitie constructiva.

- Comunicarea se face deschis atat intre angajati cat si intre sef si angajati.

- Programul de lucru este de 8 ore cu o ora pauza de masa.

b) Promovarea la locul de munca

Pentru ca este o firma mica si particulara promovarea nu se poate referi decat la acceptarea de noi proiecte, de noi provocari, de proiecte cat mai importante si dificile. Acestea aduc dupa sine satisfactie financiara, profesionala dar si pe plan personal prin cresterea increderii in fortele proprii, prin cresterea stimei fata de sine.

c) Politica de recrutare-selectie

Recrutarea se face de persoana care se ocupa de resurse umane. Ea trebuie să redacteze anunţurile de recrutare, să întreţină relaţii cu instituţiile de învăţământ sau cu alte surse externe, să răspundă cererilor de angajare ale candidaţilor (interni sau externi). Ea trebuie deci să posede abilităţi de comunicare şi să menţină imaginea firmei în procesul de recrutare-selecţie.

Recrutarea interna este mai putin costisitoare si este preferata de aceasta firma. Angajatii pot recomanda persoane in care ei au incredere. Firma incurajeaza aceasta metoda pentru ca persoanele care se vor prezenta la interviu sunt de incredere, sunt deja puse in tema in legatura cu ceea ce se intampla in firma si cu ce cerinte se vor confrunta in cazul angajarii. Aceasta este si o buna metoda de motivare a angajatilor.

Recrutarea externa se face prin depunerea cv-urilor si a scrisorii de intentie de catre potentialii angajati la departamentul de resurse umane .

Metodele de recrutare externa folosite de aceasta firma sunt anunturile publicitare in ziare si reviste de specialitate, institutiile de invatamant (astfel pot afla studentii si proaspat absolventii de posturile ce exista pe piata si in speta la aceasta firma), agentiile de forta de munca si site-urile dedicate angajarii de personal.

Preview document

Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 1
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 2
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 3
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 4
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 5
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 6
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 7
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 8
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 9
Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea Resurselor Umane la Societatea SC Architectworld SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Misiune de Audit Intern privind Gestiunea Resurselor Umane

I. Partile contractante II. Obiectul contractului Art.1. Obiectul prezentului contract consta in exercitarea activitatii profesionale de audit...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Economia și gestiunea întreprinderii

1.1.Definirea noţiunilor de economie, gestiune şi întreprindere Noţiunea de economie = „economie” = cuvânt provenit din grecescul „oikonomia”,...

Ai nevoie de altceva?