Gestiunea Portofoliului de Titluri Financiare

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere : analiza de valori mobiliare 
2. Continut
- calcularea rentabilitatilor medii, dispersiilor si abaterilor medii patratice pt fiecare titlu pt fiecare zi de tranzactionare
- portofoliul cu varianta minima absoluta
- frontiera Markowitz
- CAPM ( frontiera Sharpe )
3. Concluzii
4. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere

Transpunerea in practica a modelului teoretic, respectiv fundamentarea deciziei optime cu privire la structura portofoliului, se obtine prin analiza unui numar de 10 titluri financiare. Titlurile care stau la baza studiului sunt cotate la Bursa de Valori Bucuresti, deoarece acestea intrunesc criteriile de performanta solicitate de investitorii pietei de capital.
Perioada la care se refera cercetarea este de 3 ani, perioada care sa permita obtinerea unor rezultate pertinente din punct de vedere statistic. Astfel intervalul ales este 05.01.2004 -19.12.2006, iar cursurile unt cele furnizatede sumarele de tranzactionare puse la dispozitia publicului pe site-ul de internet www.ktd.ro.
Totodata, in paralel, s-a urmarit si evolutia unuia din indicii oficiali ai bursei si anume indicele BET ( RON ), aceasta evolutie fiind monitorizata in aceeasi perioada si in acelasi mod cu titlurile alese pentru studiu.
Aplicatia determina, pe langa analiza principalilor indicatori de rentabilitate si risc, si portofoliul de varianta minima absoluta, adica portofoliul de risc minim.
Acesti indicatori de baza ai modelului au fost calculate cu ajutorul functiilor din Microsoft Excel.

Cele 10 societati cotate la Bursa de Valori Bucuresti si luate in calcul sunt prezentate in urmatorul tabel :


Fisiere in arhiva (2):

  • Piete_financiare.doc
  • PROIECT PIETE.xls

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!