Gestiunea Calitatii

Cuprins referat Cum descarc?

Gestiunea calitatii
1. Costurile calitatii 2
2. Efectele calitatii 5
Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

Gestiunea calitatii
Gestiunea calitatii este metodologia prin care se evidentiaza, analizeaza si urmareste evolutia costurilor referitoare la calitate in vederea aplicarii masurarilor si initierea actiunilor preventive si corective de eliminare a cauzelor defectelor, neconformitatilor si optimizarea costurilor de realizare si de asigurare a calitatii.
1. Costurile calitatii
Costurile calitatii reprezinta costurile care implica masurile si actiunile intreprinse pentru prevenirea defectelor, de identificarea defectelor si de inlocuirea lor.
Tabelul 1 Costul calitatii
Tip Management Proiectare Aprovizionare Verificare
Generale Realizare proiect de conducere operativa Realizarea proiectelor de asigurare a calitatii Proiecte de supraveghere a furnizorilor Dezvoltarea documentatiei de inspectie
Prevenire Planuri, estimare costuri, instructiuni Plan expertiza a manualului calitatii Plan supraveghere vanzatori Stabilire cerinte de asigurare a calitatii
Identificare Corectie plan de inspectie si audituri Corectie audituri Inspectia surselor, audituri pentru vanzatori Verificarea instructiunilor de inspectie
Defecte interne Rescrierea planurilor de inspectie Erori gasite la supervizarea proiectelor Erori gasite la
supervizarea materialelor Rescrierea instructiunilor de inspectie
Defecte externe Pierderi de productie Erori raportate dupa audit Erori gasite in timpul exploatarii Propuneri de schimbari, aducerea la zi a inspectiilor
Identificarea costurilor
Instructiunile actuale despre costul calitatii se accentueaza asupra identificarii costurile in functie de particularitatea activitatiilor.
O solutie in determinarea costurilor ar fi efectuarea unei comparatii intre activitatile de baza si cele privind construirea calitatii sau intre modul de defectare si activitati de verificare. 
Tabelul 2. Identificarea activitatiilor de construire a calitatii
Activitati de baza Activitati de construire
Conceptia tehnica - Calcul fiabilitate previzionala
- Tehnologii de control
Procesul de fabricatie - Verificarea calitatii
- Testari
Selectare furnizori - Examinare furnizor
Suportul calitatii - Instruire
- Elaborare rapoarte
- Revizia sistemului
Tabelul 3. Identificarea actiunilor de verificare
Modul de defectare Actiuni de verificare Consecinte 
- la producator
- defecte interne tehnologie control
inspectii, remanieri - Daca se vor desfasura actiuni corective, afacerea poate continua.
- Daca nu se vor lua masuri, beneficiarul nu mai cumpara.
verficari
incercari
revizii 
- defecte externe instructiuni de functionare
garantare
stingere litigii 
Unele dintre cheltuieli pot fi determinate direct pentru ca ele se gasesc in documente primare, altele insa se stabilesc pe baza unui algoritm de repartitie. La fel se pot identifica activitatiile pentru imbunatatire, garantare si instruire. Pentru fiecare dintre aceste costuri se inregistreaza separat.
Deoarece multe dinte costurile calitatii nu se cunosc direct, se vorbeste de un "aisberg al costurilor".
Pana in prezent au fost prezentate multe solutii privind costurile calitatii care au fost criticate, astfel se apreciaza ca exista defecte admisibile tehnologic, deci care nu pot fi in totalitate prevenite, in concluzie costul prevenirii nu are o semnificatie reala. Aceasta fiind valabila si pentru costurile de identificare si cele pentru inlocuirea defectelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiunea Calitatii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!