Germania

Extras din referat Cum descarc?

Republica Federala Germania,in germana Bundesrepublik Deutschland, denumita colocvial Germania, este un stat in Europa Centrala, intre 47016'-55003' latitudine nordica si 5056'-15002' longitudine estica. Limite Marea Nordica, Danermaca, Marea Baltica, Cehia, Austria, Elvetia, Franta, Luxemburg, Belgia, Olanda, Polonia. Suprafata Germaniei este de 356 945 km2.
ISTORIE
Comunitatea si limba germana au aparut cu mii de ani in urma, insa ca tara/teritoriul Germania a aparut abia in 1871, cand, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul Germman, ingloband partea de nord a Germaniei actuale-Confederatia Germana de Nord (dominata de Prusia_ , apoi Bavaria precum si diferite alte regiuni , excluzand insa partil;e vorbitoare de germana din Austria.Acesta a fost deja cel de al doilea Reich (imperiu) german. Primul Reich - cunoscut pentru mult timp drept Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana--provenea din divizarea Imperiului caroligian in 843, existand sub diverse forme pana in anul 1806. Cel de-al Treilea Reich (si ultimul) a fost cel al nazistilor; el a durat doar 12 ani, din 1933 pana in 1945.
Germania, care devenise una dintre importantele puteri din Europa, s-a implicat in Primul Razboi MOndial prin aliatul ei Austro-UNgaria (1914). Germania a invadat de cateva ori Franta. Razboiul s-a incheiat in 1918 si, ca una din urmari, imparatul german a fost fortat sa abdice. In Tratatul de la Versailles de dupa razboi, Germania a fost considerate responsabila pentru razboi.
Unii politicieni considera ca conditiile grele impuse Germaniei prin Tratatul de la Versailles din 1919 si problemele economice ale crizei mondiale incepand cu 1929 i-au permis partidului nazist al lui Adolf Hitler (NSDAP) sa fie ales de catre cetatenii germani si in cele din urma sa formeze un nou govern in 1933, cu Hitler in functia de cancelar. Anul urmator Hitler a preluat controlul ,devenind seful statului si scapand de opozitie prin aplicarea fortei.In 1935 anti-semitismul a devenit o politica oficiala de stat germana, justificata formal prin Legile de la Nurnberg.
Un moment important in istoria Germaniei il reprezinta unirea cu Austria.Acest fapt cunoscut sub numele de Anschluss, s-a petrecut pe 12 martie 1938 si repezinta unul din pasii mari ai lui Hitler spre razboi. A facut o alianta cu Italia si Japonia numita Axa Berlin-Roma-Tokyo.Politica lui Hitler de a anexa tarile vecine a culminat cu izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial in Europa la 1 septembrie 1939.
In prima parte a razboiului Germania a avut succese militare, castigand controlul asupra principalelor teritorii din Europa, unei mari parti din URSS si nordului Africii.
In 1941 nazistii au pus in aplicatie Holocaustul ca politia de stat de ucidere in masa, bazata pe argumente si pretexte rasiste, a milioane de evrei si alte nationalitati.Intre 1942-1943 balanta in razboi s-a schimbat, succesele trecand de partea Aliatilor impotriva Germaniei , printre care URSS, Marea Britanie si Statele Unite ale americii. In aprilie 1945 Hitler si-a recunoscut esecul sau total si s-a sinucis.La 8 mai 1945 Germania capituleaza fara conditii.
In perioada cererilor facute de catre Stalin la conferintele de la Yalta si Postdam, partile din Germania situate la est de raurile Odre si Nisa , continand Pomerania ,Silezia ,orasul hanseatic Danzig si Prusia de Est, au fost detasate de Germania si anexate la Polonia si la URSS. Locuitorii germani ai acestor zone, care inainte de razboi numarau circa 10 milioane, au fost expropriate.In jur de 2 milioane dintre acestia chiar si-au pierdut viata in razboi si prin expulzare.
In urma razboiului, Germania inclusiv Berlinul au fost impartite in patru sectoare ,controlate de Franta, URSS, Regatul Unit si Statele Unite.Aceasta impartire a culminat prin constituirea pe teritoriul Germaniei a doua state germane: partea de apus s-a numit Republica Federala Germania, iar partea de rasarit, orientate spre URSS, s-a numit Republica Democrata Germana.
Germania de vest si-a recuperate rapid nivelul de dinaintea razboiului, devenind o putere economica importanta a Europei. In 1990, dupa caderea comunismului in Europa,cele doua state germane s-au reunificat, prin aceea ca landurile fostei RDG au aderat official la RFG, adoptand bine-inteles si constitutia RFG
.Tratatul care a definit aceasta reunificare se numeste "Doi Plus Patru" (A fost incheiat de catre cele doua state germane si cele patru puteri care detineau suveranitatea asupra intregii Germanii:SUA,Marea BRitanie, Franta si URSS.
ECONOMIE
DaimlerChrysler, Siemens, Porsche, Lufthansa, SAP. In aria internationala companiile germane au o excelenta reputatie.Ele reprezinta "Made in Germany", cunoscuta ca fiind una dintre cele mai de calitate oferte.Ele reprezinta inovatie , calitate si tehnologie de


Fisiere in arhiva (1):

  • Germania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!