Fuziunea UPC - Astral

Extras din referat

Fuziunea UPC - ASTRAL TELECOM
Prezenta in Romania din 1992, compania UPC Romania a devenit numarul unu ca urmare a achizitionarii treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu. UPC Romania ofera si televiziune digitala prin satelit, precum si servicii de internet si telefonie. Compania deserveste, in acest moment, peste 1.300.000 clienti din aproximativ 200 orase. De cand a intrat in Romania, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane USD si a devenit cel mai mare investitor american din tara. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc. UGCE este direct controlata de catre United Pan Europe Comunications NV, societate constituita conform legilor Olandei, care detine 100% din capitalul social si drepturile de vot aferente. UGCE este controlata in final indirect de catre Liberty Global Inc, care detine participari, in principal, in companii de telecomunicatii precum si in companii de televiziune, cu operatiuni in principal in Europa, Asia si America.
UGCE este o societate de tip holding financiar. Potrivit actului constitutiv, obiectul de activitate este: sa constituie, sa participe in orice mod, sa administreze, sa supravegheze, sa exploateze si sa promoveze intreprinderi, afaceri si societati comerciale; sa finanteze afaceri si societati; sa ia cu imprumut, sa dea cu imprumut si sa ridice fonduri, inclusiv emisie de obligatiuni, cambii sau alte efecte publice sau dovezi de indatorare, sa incheie contracte in legatura cu cele anterior mentionate, totodata sa incheie tranzactii derivate; sa furnizeze consiliere si sa presteze servicii intreprinderilor si societatilor cu care societatea formeaza un grup tertilor; sa dea garantii, sa oblige societatea si sa gajeze activele sale pentru obligatii ale societatilor si intreprinderilor cu care formeaza un grup si in numele tertilor; sa obtina, instraineze, administreze si exploateze proprietati inregistrate si bunuri in general; sa comercializeze valute, efecte publice si elemente de proprietate in general; sa dezvolte si comercializeze patente, marci comerciale, licente, know how si alte drepturi de proprietate industriala; sa efectueze orice activitati de natura industriala, financiara sau comerciala; orice alta activitate aferenta celor mai sus enumerate, legata de acestea sau care favorizeaza aceste activitati, in cel mai larg sens al acestor termeni.
La inceputul anului 2003, UPC Romania S.A. a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania (Aparatura Electronica Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti). In anul 2004, UPC Romania a achizitionat alti doi operatori de cablu din Bacau - Eurosat si Satba -, iar in 2005, compania a preluat Conex Sat Roman. In aprilie 2006, UPC Romania a anuntat achizitionarea integrala a operatorului de televiziune digitala prin satelit, Focus Sat. Cea mai importanta achizitie a fost Astral Telecom, o data cu alte 13 companii, in octombrie 2005. La 1 octombrie 2006, UPC Romania a anuntat finalizarea procesului de fuziune a companiei UPC Romania, prin absorbtie, cu societatile din grupul Astral, rezultand UPC Astral.
Afacerea Astral a fost initiata la inceputul anilor ''90 de un grup de oameni de afaceri din Cluj, printre ei numarandu-se Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, care a detinut in nume propriu aproximativ 4,29% din companie. Un pachet de 20% din Astral se afla in posesia AIG New Europe. Astral desfasoara activitati de telecomunicatii (cod CAEN 6420). Aceasta clasa presupune: activitati de transmisie a sunetului, a imaginilor, datelor sau a altor informatii, prin cabluri, radio, relee sau satelit, asigurarea accesului la internet; comunicatii prin telefon, telegraf si telex; intretinerea retelelor de telecomunicatii; transmisia (transportul) programelor de radio si televiziune. Astral face parte dintr-un grup de societati comerciale active in domeniul comunicatiilor electronice (servicii de retransmitere a programelor TV prin cablu si servicii de acces la internet).


Fisiere in arhiva (1):

  • Fuziunea UPC - Astral.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!