Fundamentarea și Realizarea Veniturilor Bugetare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Subiectul impozitului este persoana fizica in calitate de salariat in baza unui contract de munca incheiat cu un angajator.

Platitorul impozitului pe veniturile din salarii este angajatorul cu sediul, domiciliul sau resedinta in Romania, adica ,,SERVICE " SCM IASI.

Obiectul impozitului il constituie veniturile in bani si/sau natura obtinute de persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege.

Baza de calcul reprezinta suma la care se aplica cota de impozitare. Ea se determina ca diferenta intre venitul brut obtinut de un salariat si cheltuielile privind contributia privind asigurarile sociale de stat, contributia privind asigurarile de sanatate, contributia la fondul de somaj si deducerile personale ale salariatului.

Cota de impozitare conform prevederilor legale in vigoare este o cota procentuala in cuantum de 16%.

Termen de plata a impozitului Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia de a calcula si de a retine impozitul aferent veniturilor fiecarei luni la data efectuarii platii acestor venituri precum si de a-l vira la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri.

2. IMPOZITUL PE PROFIT

Subiectul impozitului (platitorii) apare reprezentat de orice persoana juridica romana sau straina care desfasoara o activitate in Romania - ,,SERVICE " SCM IASI.

Obiectul impozitului pe profit il reprezinta profitul impozabil.

Cotele de impozitare care se aplica asupra profitului impozabil este de 16%, cu exceptiile prevazute de lege (art.38). Contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor, sau pariurilor sportive sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat asupra acestor venituri realizate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fundamentarea si Realizarea Veniturilor Bugetare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 432 cuvinte
Nr caractere:
7 688 caractere
Marime:
15.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Venituri, profit, impozit
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!