Fondurile Deschise de Investitii

Extras din referat Cum descarc?

Majoritatea expertilor in investitii sunt de acord ca este mai bine sa detii o gama larga de actiuni si obligatiuni decit sa mizezi pe succesul citorva. Aceasta diversificare poate fi greu de obtinut deoarece cumpararea unui portofoliu individual de actiuni si obligatiuni necesita sume mari de bani. In acelasi timp, sa stii ce sa cumperi si cind sa cumperi nu este chiar un lucru simplu. 
Fondurile mutuale ofera o solutie: cind o persoana investeste intr-un fond, banii acestuia sunt pusi impreuna cu ai altora in scopul obtinerii unei puteri de cumparare mai mare decit daca aceasta ar fi investit pe cont propriu si al administrarii profesionale prin investirea intr-un portofoliu diversificat de valori mobiliare (depozite bancare, certificate de depozit, titluri de stat, actiuni, obligatiuni sa). Astfel, un fond detine valori mobiliare diferite, succesul acestuia nu depinde de evolutia uneia dintre ele: pierderile cauzate de unele dintre ele vor fi intotdeauna compensate sau macar reduse - de castigurile provenite de la celelalte. Astfel, unul din cele mai mari avantaja ale investitiei intr-un fond mutual este diversificarea. 
Investitia intr-un fond mutual poate aduce bani prin cresterea valorii titlului. Atunci cand valoarea de piata a valorilor mobiliare din portofoliul fondului creste, valoarea titlului fondului creste, ceea ce inseamna ca valoarea investitiei creste. La vanzarea titlului cu un pret mai mare decit cel platit se obtine un profit sau o crestere de capital. 
Clasificare.
In functie de activele detinute, fondurile se clasifica in: 
1. fonduri de piata monetara 
2. fonduri de obligatiuni 
3. fonduri de actiuni 
4. fonduri echilibrate 
Fonduri de piata monetara 
Fondurile de piata monetara investesc in instrumente de piata monetara (titluri credit pe termen scurt, cu grad de risc scazut).Sunt considerate investitii foarte conservative si sunt recomandabile acelora care investesc pe termen scurt sau care nu sunt dispusi sa riste pierderea principalului. Aceste fonduri se aseamana cu depozitele bancare: se obtine suma investita initial si, in plus, dobanda castigata de ea in urma investitiilor facute de fond. Avantaje oferite: siguranta principalului si venit regulat. 
Fonduri de obligatiuni 
Fondurile de obligatiuni investesc in obligatiuni. Asemenea obligatiunilor, fondurile de obligatiuni produc un venit regulat si deci, sunt potrivite acelor investitori care doresc un flux de venit. Spre deosebire de obligatiuni, aceste fonduri nu au o scadenta si o rambursare garantata a sumei investite. Ca avantaj, dividendele pot fi reinvestite in fond in scopul maririi principalului. Prin comparatie cu fondurile de piata monetara, fondurile de obligatiuni ofera posibilitatea unor castiguri mai mari (dar cu un risc mai mare) si o mai mare volatilitate (datorita fluctuatiei pretului titlului). 
Fonduri de actiuni 
Fondurile de actiuni investesc cu precadere in actiuni. Acest tip de fonduri este recomandabil persoanelor care doresc sa investeasca pe termen lung si isi asuma un risc mai mare. Desi preturile actiunilor tind sa creasca si sa descreasca pe perioade scurte, istoric vorbind au adus castiguri mai mari pe termen lung decat obligatiunile sau instrumentele de piata monetara. Astfel, in timp ce investitiile fondurilor de actiuni pot creste si descreste ca valoare zilnic, de-a lungul unei perioade lungi de timp rentabilitatea obtinuta poate fi mai mare decat cea a unui fond de obligatiuni sau de piata monetara.
In orice caz, cu un potential de venit mai mare apare si un risc asumat mai mare: fondurile de actiuni au cele mai mari fluctuatii ale titlurilor. Portofoliile fondurilor de actiuni difera in functie de obiectivele investionale ale acestora. De exemplu, unele fonduri investesc in societati care au deja un renume si care platesc dividende in mod regulat. Altele investesc in societati noi, cu o tehnologie avansata sau in societati care au avut o performanta sub asteptari in ultimii ani. Unele fonduri pun accent pe crestere, altele pe venit iar altele pe o combinatie a acestora. Unele fonduri accepta mai mult risc decat celelalte pentru ca ele cumpara actiuni in societati abia aparute. 
Fonduri echilibrate


Fisiere in arhiva (1):

  • Fondurile Deschise de Investitii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!