Fonduri si Societati de Investitii

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
1. Fondurile de investitii 3
Scurt istoric 3
Ce este un fond de investitii? 3
Clasificarea fondurilor de investitii 4
Avantajele investitiei intr-un fond 6
Dezavantajele investitiei intr-un fond 6
Piata investitiilor din Romania vs. pietele europene 7
2. Societatile de investitii 7
Avantajele societatilor de investitii 8
Concluzii 9
Bibliografie 10


Extras din referat Cum descarc?

FONDURI SI SOCIETATI DE INVESTITII
1. Fondurile de investitii
Scurt istoric
- Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC) a fost infiintata in luna martie 1996 cu sprijinul Booz Allen & Hamilton-SUA;
- Prima criza a fondurilor (prabusirea FMOA in 1994) s-a datorat supraevaluarii unor active, lipsei de instrumente de investitii si a reglementarilor juridice;
- Dupa 1998 a avut loc relansarea fondurilor deschise de investitii si aparitia a noi fonduri deschise de investitii; 
- Incepand cu 1 noiembrie 1999, SIF-urile au inceput sa fie listate pe Bursa de Valori Mobilare Bucuresti, devenind in scurt timp vedete ale Bursei;
- A doua criza a fondurilor (colapsul FNI) apare in mai 2000;
- Perioada 2000-2002 a fost una de recastigare a increderii investitorilor, de restructurare de portofoliu si totodata de relansare a noi fonduri cu specific monetar sau de actiuni;
- In luna mai 2008 UNOPC isi schimba numele in Asociatia Adminsitratorilor de Fonduri - A.A.F. 
Ce este un fond de investitii? 
Fondurile de investitii sunt entitati care acumuleaza bani de la mai multe persoane (investitorii in fonduri) pe care administratorul fondului ii investeste, conform politicii de investitii declarate a fondului, in: instrumente ale pietei monetare, obligatiuni municipale si/sau corporatiste, actiuni tranzactionate pe piata bursiera, precum si in alte valori mobiliare permise de autoritatea de reglementare (CNVM). Profiturile realizate astfel se redistribuie prin rascumpararea unitatilor de fond, acelorasi investitori. 
In Romania, fondurile de investitii sunt atent supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in baza Legii 297/2004 privind piata de capital si a Regulamentului nr. 15/2004 privind autorizarea si functionarea societatilor de administrare a investitiilor, a organismelor de plasament colectiv si a depozitarilor.
Clasificarea fondurilor de investitii
Fondurile de investitii se impart in doua mari categorii astfel:
o Fonduri deschise de investitii denumite in limbajul international "open end funds", sau "UCITS" (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities) conform directivei Europene 85/611 - permit emisiunea si rascumpararea continua de unitati de fond. La aceste fonduri pot sa adere (sa subscrie) permanent investitorii, atat cei noi cat si cei cu vechime in fond , concomitent cu faptul ca unii investitori se retrag complet sau isi rascumpara o parte din numarul de unitati de fond detinute.
Descrierea unui fond deschis de investitii
o Fonduri inchise de investitii sau "closed end funds" (Non UCITS) - in care emisiunea si rascumpararea de unitati de fond este discontinua, adica exista anumite perioade cand se poate investi in aceste fonduri sau cand se poate rascumpara si se adreseaza unui numar limitat de investitori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fonduri si Societati de Investitii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!