Fluxul Circular Al Veniturilor Si Cheltuielilor Productia Si Factorii De Productie

Extras din referat Cum descarc?

Productia reprezinta crearea de bunuri si servicii pe care oamenii le doresc si pentru care sunt dispusi sa plateasca.
Procesul de productie genereaza marfuri care pot fi clasificate ca bunuri si servicii; bunul economic este un produs tangibil (obiect); serviciul este o activitate utila.
1) Bunuri de consum. Sunt solicitate (cumparate) pentru capacitatea lor de a satisface direct dorintele si necesitatile oamenilor; 2) Bunuri investitionale sau de capital (masini, utilaje) sunt achizitionate pentru bunurile de consum pe care le produc; a) sectorul primar include: agricultura, silvicultura, industria prelucratoare si producerea si prelucrarea energiei electrice, gazului si apei; Factorii de productie reprezinta conditiile si resursele disponibile in cantitati limitate pe care companiile le utilizeaza pentru producerea de bunuri si servicii.
Ei se grupeaza in 2 categorii principale: factori clasici (traditionali) si neofactori; -factorii clasici sunt: munca, pamantul, capitalul -neofactori: progresul tehnic-stiintific, informatia prelucrata; spiritul intreprinzator si capacitatea organizatorica.
Pamantul se refera la toate resursele naturale; venitul obtinut se numeste renta Munca capacitatea specific umana de a depune efort fizic si intelectual, necesar producerii de bunuri si servicii utile societatii; venitul castigat se numeste salariu.
Capitalul consta in active realizate in procesul de productie, care la randul lor pot fi utilizate pentru producerea de bunuri si servicii; venitul obtinut se numeste dobanda.
- capital fix cladiri si masini utilizate in procesul de productie; se uzeaza in mai multe cicluri de productie; inlocuirea lui se numeste amortizare.
- capital circulant este consumat intr-un singur ciclu de productie; Eficienta muncii factori: -perfectionarea pregatirii profesionale (educatie invatamant); conditiile de lucru; sanatatea si protectia sociala; motivatia.
Fluxul circular al veniturilor Furnizorii de bunuri si servicii (companiile) cumpara factorii de productie de la gospodarii, ii combina in procesul de productie, creeaza produse finite si servicii si apoi le vand consumatorilor iar cu banii incasati pot cumpara noi factori de productie.
Economiile (fondurile economisite) se definesc ca orice venit disponibil, care nu este cheltuit pentru consum (consumul este amanat); economisirea reduce cheltuielile consumatorilor, care, la randul lor, determina scaderea cererii pentru bunuri si servicii; Investitiile = achizitiile (cheltuiala) companiilor pentru inlocuirea si-/sau sporirea capitalului fix; fluxurile investitiilor sunt: - investitiile de inlocuire ce au la baza amortizarea - investitiile nete se adauga la stocul de capital existent in economie - investitii brute reprezinta sumele necesare inlocuirii capitalului fix cat si reinvestirea unei parti din profit (acumularea neta de capital). Iesirile din fluxul circular (al banilor): ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Fluxul Circular Al Veniturilor Si Cheltuielilor Productia Si Factorii De Productie
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!