Federalismul

Cuprins referat Cum descarc?

1) Conceptul de federalism 
2) Diferenta intre federatie si confederatie
3) Evolutia federalismului in tarile europene


Extras din referat Cum descarc?

Elementele definitorii ale federalismului se gasesc raspandite printre scrieri politice si filosofice, ceea ce complica dorinta de a avea o definitie simpla a termenului.
De aceea, ,,federalismul" poate fi definit ca o noua ideologie, sau teorie politica sau un model de guvernare, mai neutru - ca o idee sau un concept.
In primul rand ~ radacina etimologica a termenului provine din latinescul 
,,foederis" care inseamna tratat. 
Al doilea punct de consens ~ privind federalismul se refera la principiul de evitare a razboiului: intrucat ideologiile liberale, democratice si sociale s-au dovedit incapabile sa asigure mijloacele necesare pentru a preveni razboiul intre state; 
-federalismul a fost privit drept una dintre ,,sperantele ideologice" pentru a asigurarea pacii eterne. 
Al treilea punct defineste federalismul ~ ca principiul de organizare al unei entitati multiculturale in cadrul careia fiecare entitate componenta isi are propriul guvern central caruia i s-au fost delegate anumite puteri, oferindui-se in acest fel legitimitatea acestui guvern supranational in aceste domenii.~incearca sa asigure un echilibru eficient intre centralizare si descentarlizaPrintre principiile de varf a federalismului se numara:  * democratie si respectul drepturilor omului;  * diversitate si toleranta;  * pluralism si autonomie;  * eficienta si participare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Federalismul.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!