Factorii de productie

Extras din referat Cum descarc?

Factorii de productie reprezinta acea parte a resurselor atrasa si folosita la un moment dat in procesul de obtinere a bunurilor sau de prestare a serviciilor necesare satisfacerii nevoilor.
Resursele au o sfera de cuprindere mai mare decat factorii de productie, motiv pentru care totdeauna raportul factori-resurse va fi un raport subunitar.
Conform teoriei economice exista trei factori de productie traditionali (munca, natura si capitalul) dar si neofactori de productie (progresul tehnic-stiintific, inovatia, informatia, intreprinzatorul).
Munca este o activitate utila, constienta, specifica omului, prin care acesta isi asigura cele necesare existentei si evolutiei.
Munca inseamna folosirea fortei de munca.Prin forta de munca se intelege totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale prezente in activitatea de zi cu zi a omului la care se adauga experienta dobandita de el in cadrul procesului de productie.
Munca este un factor primar de productie. Ea este considerata un activ determinant pentru ca nu exista nici o activitate in care munca sa lipseasca.
In functie de gradul de complexitate al muncii, exista munca simpla pe care o poate desfasura orice persoana, fara a avea o pregatire intelectuala si munca complexa care impune un anumit tip de pregatire profesionala.
Volumul total de munca potential al unei societati depinde de numarul populatiei active disponibile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Factorii de productie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!