Factori de Mediu cu Implicatii asupra Tehnologiei Comerciale

Extras din referat Cum descarc?

FACTORI DE MEDIU CU IMPLICATII
ASUPRA TEHNOLOGIEI COMERCIALE
In directia perfectionarii tehnologiei comerciale actioneaza un complex de factori de mediu.
Astfel pe langa factorii de mediu intern care vizeaza elemente proprii oricare intreprinderi,mediul extern constituit dintr-un complex de submedii,cunoaste pe plan mondial schimbari spectaculoase,cu implicatii directe,practice,asupra distributiei si a tehnologiei comerciale.
Factorii externi influenteaza activitatea unei intreprinderi in doua moduri:
-direct (achizitionarea unor utilaje sau echipamente cu anumite performante tehnico-economice)
-indirect prin crearea cadrului economic,tehnologic,social,politic,demografic.
Cunoasterea tututror factorilor faciliteaza intelegerea functionarii intreprinderii,rolului si a locului acesteia in cadrul sistemului economiei nationale.
Principalii factori externi care au o influenta majora asupra intreprinderii sau asupra unor componente ale acesteia sunt prezentati in figura de mai jos:
Factorii economici reprezinta ansamblul elementelor de natura economica din mediul extern care actioneaza aupra procesului tehnologic:
-piata interna si internationala
-puterea de cumparare a populatiei
-extinderea creditului de consum
-ritmul de dezvoltare economica a tarii
-parghiile economico-financiare
-progresele cantitative si calitative pe care le inregistreaza oferta de marfuri
Principala componenta economica a mediului extern o constituie piata interna si cea internationala.In proiectarea si dezvoltarea sistemului de productie al intreprinderii 
punctual de pornire il constituie studiul pietei,respective al nivelului structurii cererii de produse,al puterii de cumparare a consumatorilor,al nivelului preturilor produselor similare,al concurentei.Luind in considerare aceste elemente managementul intreprinderii stabileste preodusele ce urmeaza a fi fabricate,volumul productiei,pietele de desfacere,canalele de distributie.
Tot in domeniul economic trebuie avute in vedere progresele cantitatice si calitative pe care le inregistreaza oferta de marfuri.In sensul cel mai larg,mediul economic vizeaza toate laturile activitatii economice care se reflecta direct sau indirect in situatia pietei iar in mod deosebit cele care au implicatii asupra procesului distributiei,evolutiei lor lasandu-si amprenta asupra fizionomiei sale.
Factorii tehnici si tehnologici carte alcatuiescmediul extern al intreprinderii se refera la nivelul tehnic al utilajelor si instalatiilor,tehnologiile furnizate,liceentele cumparate de intreprindere,nivelul de dezvoltare a cercetarilor,etc.Mediul tehnologic al comerciantilor incorporeaza variantele imbunatatirii in procesele tehnice care maresc productivitatea si eficienta de ansamblu al echipamentelor .
Factorii tehnici si tehnologici au o influenta decisiva asupra activitatii intreprinderii.Nivelul tehnologiei utilizate influenteaza nivelul productivitatii,al costurilor de productie,al productiei realizate,calitatea produselor si serviciilor,obtinerea profitulul.Influenta factorilor tehnici si tehnologici se amplica datorita accelerarii ritmului de uzura morala a tehnologiilor si produselor(indeosebi pentru produsele informatice,diversificarii volumului de cunostinte stiintifico-tehnice).
Comparatia dintre factorii interni si cei externi tehnici si tehnologici ai intreprinderii evidentiaza capacitatea intreprinderii de a se adapta la mediul extern national si international.Decalajele tehnice si tehnologice genereaza decalaje economice.
Mediul tehnologic in care opereaza comerciantii este in present deosebit de dynamic,astfel ca de investitiile si tehnologiile moderne se va decide,printer altele,avantajul competitive intre concurenti.Astfel dezvoltarile tehnologice din ultimul timp au condus la o noua revolutie in tehnologie,insotita de dezvoltarea stiintei managementului,cu implicatii profunde asupra desfasurarii activitatii comerciale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Factori de Mediu cu Implicatii asupra Tehnologiei Comerciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!