Exporturile - Factori de Crestere si Dezvoltare Economica

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
De-a lungul existentei economiei mondiale s-a demonstrat faptul ca progresul economic al unei tari depinde mai intai de gradul de mobilizare s i folosire mai intensa a resurselor proprii umane, materiale si financiare, intr-un cuvant eforturile fiecarui popor. 
Acest lucru insa nu presupune promovarea unei politici economice autarhice, istoria dezvoltarii economice a demonstrat ca nici o tara din lume, fie ea chiar dezvoltata, nu a practicat o astfel de politica fara a fi profund daunatoare asupra propriei dezvoltari. Tarile nu se pot izola de circuitul economic mondial.
Activitatea de export este o parte a comertului exterior, care la randul ei, este una din ramurile principale ale economiei nationale si cuprinde atat operatiile de import/export cu bunuri si servicii, cat si activitatile de cooperare tehnico-stiintifica cu strainatatea. Importul si respectiv exportul de bunuri si servicii contribuie la realizarea Produsului Intern Brut, iar raportul dintre aceste componente influenteaza in sens pozitiv sau negativ cresterea economica generala.
Schimburile comerciale de bunuri si servicii realizate cu strainatatea izvorasc din necesitatea avantajelor create de adancirea diviziunii internationale a muncii, care la randul ei este generata de dezvoltarea fortelor de productie. In acest context activitatea de comert exterior reprezinta unul din imperativele dezvoltarii fiecarei natiuni creand oportunitatea participarii fiecarei tari la circuitul mondial de bunuri si servicii dar si posibilitatea completarii necesarului intern de materii prime, lucrari, servicii, licente etc., toate acestea avand efecte economice si neeconomice. 
Efectele valorice si cele materiale se regasesc in operatiunile contabile de import/export, in acest mod se exprima contributia comertului exterior la cresterea economica.
Diferitele aspecte sociale si politice ce rezulta din activitatea de comert exterior sunt necuantificabile prin sistemul de contabilitate, acestea fiind incadrate in categoria efectelor neeconomice care influenteaza pozitiv sau negativ economia unei tari.
In epoca noastra, nici o tara, indiferent de marimea sau bogatiile sale, nu-si poate asigura toate produsele de care are nevoie numai din productia proprie. Ca urmare, fiecare tara este nevoita sa desfasoare o activitate de comert exterior.
Exportul reprezinta activitatea desfasurata de persoanele autorizate de a vinde bunuri si servicii in alte tari. "Exportul este necesar pentru ca orice tara trebuie sa-si realizeze mijloacele de plata necesare pentru efectuarea importului. Exportul reprezinta efortul, iar importul este rezulatul efortului. " 
Exportul reprezinta o vanzare de bunuri economice unui agent economic dintr-o alta tara in schimbul unei sume de bani cu circulatie pe plan international. Exportul are functia principala de a asigura piata de vanzare pentru o parte din bunurile create in economia nationala, diminuand corespunzator consumul final.


Fisiere in arhiva (1):

  • Exporturile - Factori de Crestere si Dezvoltare Economica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!