Expertiza marfurilor de import-export

Cuprins referat Cum descarc?

1.Descrierea produsului .3
2.Raportul de expertiza ..
2.1 Preambul 5
2.2 Istoric Litigiu ..6
2.3 Intrebari ..7
2.4 Investigatia pe teren ...8
2.5 Constatari ...9
2.6 Concluzii 10


Extras din referat Cum descarc?

1. Descrierea Iaurtului
Iaurtul este un produs lactat acid dietetic care se fabrica in numeroase tari, in principal din lapte de vaca , cultura starter de productie avand in compozitie doua bacterii lactice Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus si Streptococcus salivarius ssp.thermophilus, intre care se creeaza relatii simbiotice, ceea ce conduce la accelerarea procesului de fermentatie si de formare a substantelor de aroma specifice produsului.
Calitatea laptelui folosit la prepararea acestui produs determina in mare masura calitatea produselor finite. Rezulta ca trebuie receptionat numai laptele de prima prospetime, deci cu un grad de contaminare cat mai redus si o compozitie normala. Laptele de vaca trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
-  Densitate, minim 1,029kg/m3
-  Aciditate , maxim 17 - 19?T;
-  Titrul proteic, minim 3,2;
-  Proba reductazei (durata de decolorare cu albastru de metilen) minim 3 ore
Proprietati senzoriale.Aspect si consistenta
-coagul compact, omogen, fara bule de gaze, fara eliminare de zer, cu aspect de portelan la rupere ( se admite maxim 2% zer eliminate la iaurtul foarte gras si maxim 5% la cel gras si slab);
-Culoare: alba;
-Gust si miros: placut, acrisor, aromat.
Clasificare:
O prima clasificare are in vedere continutul de grasime. Iaurtul poate fi ;
-Dietetic, slab procent foarte mic de grasime -  0,1% grasime, obtinut din lapte degresat;
-Gras-2,8 % grasime, obtinut prin normalizarea laptelui la 2,8 % grasime ;-
-Extra-4% grasime obtinut prin normalizarea laptelui la un continut de grasime care sa asigure in produsul finit 4% grasime.
In afara de iaurtul fabricat din laptele de vaca, se mai pot fabrica urmatoarele tipuri de iaurt , diferentiate intre ele prin consistenta, gust si aroma:
-  Iaurt din lapte de oaie
- are caracteristici superioare iaurtului din lapte de vaca sub aspectul grasimii (6% grasime) si consistentei ( mai cremoasa);
-  Iaurt - crema
-are in compozitie un stabilizator care conduce la obtinerea unei consistente de smantana;
-  Iaurt cu coagul fluid
-  are o consistenta cremoasa fluida, culoare alb,alb galbuie, cu miros placut, gust acrisor tipic de fermentatie lactica;
-  Iaurt cu aroma de fructe
-  se obtine din lapte normalizat la 2,8%grasime, la care se adauga lapte praf degresat si 6% zahar, coloranti si aromatizanti care trebuie sa se armonizeze (culoarea specifica aromatizantului respectiv);
-  Iaurt cu fructe
- se prepara cu adaos de cca.6% zahar si lapte praf. Fructele se adauga divizate sau intregi;
-  Lactofruct
-se obtine din lapte degresat pasteurizat, cu adaos de 5%zahar si 0,4 % gelatina se adauga si sucuri de fructe cu aroma puternica drept coloranti sau aromatizanti (suc de zmeura, capsune,fragi). Mai poate contine; vanilina si zahar caramel drept colorant;
-  Iaurt cu fibre vegetale
-  contine fibre din cereale in procent de pana la 3% si lapte praf. Produsul astfel obtinut are valoare terapeutica ridicata.
Conditii de ambalare si depozitare
Iaurtul se pastreaza in bidoane/cutii speciale acoperite cu vase smaltuite acoperite cu capac, puse in racitoare sau in bazine cu apa racita si gheata la temperatura de +2 o,+6 oC timp de 24 ore. Depozitarea se face in incaperi frigorifice curate, dezinfectate, fara miros strain. Este interzisa depozitarea laptelui in locuri insalubre.
Conditii de transport-Transportul iaurtului se face in mijloace de transport frigorifice sau izoterme, curate si fara mirosuri straine. 
Iaurtul natur de 2% si 4% grasime de la Olympus contine culturi active benefice care ajuta la prevenirea instalarii bacteriilor in corpul tau. A se pastra la temparaturi intre +2 si+6 grade. Disponibil in recipiente de 140g si 1kg .
Ingrediente: lapte de vaca pasteurizat semidegresat si fermenti selectionati de iaurt.


Fisiere in arhiva (1):

  • Expertiza marfurilor de import-export.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!