Evoluția și Combaterea Evaziunii Fiscale

Extras din referat Cum descarc?

Activitatea fiscala a statului cuprinde latura legislativa care se infaptuieste de catre Parlament si latura executiva realizata de Guvern prin  institutiile administratiei  publice de specialitate , in  structura  carora  se  include  si aparatul fiscal .
Utilizand modalitati si procedee specifice de investigare , inspectia fiscala se  realizeaza , in principal  ,  in  scopul prevenirii , constatarii si combaterii cazurilor de sustragere de la calcularea  ,  evidenta si plata  sumelor datorate , potrivit legii , bugetului general consolidat . 
Unitatile administrativ - teritoriale , prin compartimentele de specialitate din structura acestora , au competenta materiala si teritoriala pentru efectuarea inspectiei fiscale in domeniul impozitelor , taxelor ,si a altor venituri pentru a caror administrare sunt competente , potrivit legii .
In  exercitarea  inspectiei  fiscale , organele  de  inspectie  fiscala au urmatoarele atributii : 
-constatarea si investigarea  fiscala a tuturor actelor si faptelor rezultand din activitatea contribuabilului  supus inspectiei sau altor persoane cu privire la legalitatea si conformitatea declaratiilor  fiscale , corectitudinea  si exactitatea indeplinirii obligatiilor fiscale , in scopul  descoperirii de elemente noi relevante pentru aplicarea legii fiscale ;
-analiza  si  evaluarea   informatiilor  fiscale  in  vederea  confruntarii declaratiilor fiscale cu informatiile proprii sau din alte surse ;
-sanctionarea , potrivit legii , a faptelor constatate si dispunerea de masuri pentru prevenirea si combaterea abaterilor de la prevederile legislatiei fiscale ;
Pentru  indeplinirea  atributiilor  sale  ,  organul  de inspectie   fiscala procedeaza astfel:
-examnineaza documentele aflate in dosarul fiscal al contribuabilului ;
-verifica  concordanta  dintre  datele din declaratiile fiscale cu cele din evidenta contabila a contribuabilului ;
-solicita explicatii scrise de la reprezentantii legali ai contibuabililor  sau imputernicitii acestora  , dupa  caz .Solicitarea de explicatii scrise se va face in timpul inspectiei fiscale , ori de cate ori acestea sunt necesare pentru clarificarea si definitivarea constatarilor privind situatia fiscala a contribuabilului ; 
-solicita informatii de la terti ; 
-stabileste diferentele de obligatii fiscale de plata ;
-verifica  locurile  unde  se  realizeaza activitati generatoare de venituri impozabile ;
-efectueaza investigatii fiscale ;
-dispune masuri asiguratorii ;


Fisiere in arhiva (1):

 • Evolutia si Combaterea Evaziunii Fiscale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

*topciu C. , Vintila G. , ,, Fiscalitate " , Editura Secorex , 
Bucuresti , 1998;
*vintila G. , Calin M. , Vintila N. , ,,Fiscalitate " , Editura 
Economica , Bucuresti 2002;
*vintila G. , ,, Fiscalitate " , Editura Economica , Bucuresti , 
2004.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!