Evolutia Pietei Locale - Piata Bunurilor si Serviciilor

Extras din referat Cum descarc?

In general, Piata este spatiul economic in care are loc intalnirea cererii cu oferta 
piata s-a largit continuu, la inceput prin contopirea treptata a pietelor locale, izolate unele de altele, apoi extinzandu-se la nivel national si international.
Economia de piata este o forma moderna de organizare a activitatii economice, in cadrul careia oamenii actioneaza in mod liber, autonom si eficient, in concordanta cu regulile dinamice ale pietii 
Economia de piata este caracterizata printr-un mecanism adecvat de functionare, ale carui componente sunt: piata, cererea, oferta, concurenta, costul, pretul, profitul, mediul ambiant.
De cele mai multe ori, serviciile ajuta la mentinerea si conservarea valorii de intrebuintare cum ar fi activitatea statiilor service-auto, curatatorii, spalatorii, reparatia si intretinerea locuintelor, ambalarea si depozitarea produselor s.a.m.d 
Spre deosebire de acestea, intr-o economie de piata distingem si o serie de prestatii internationale de servicii. In general, ele au un caracter nematerial si se refera la: asigurari, vanzarea de know-how industrial altor tari, tranzitarea marfurilor pe teritoriul national, telecomunicatii internationale, inchirieri de bunuri, prestari de servicii turistice, schimburi valutare, comisioane bancare, dobanzi, targuri si expozitii internationale, publicitate 
Ca si cererea, oferta de bunuri si servicii depinde direct de nivelul preturilor. Fiecare producator este interesat sa castige mai mult. Astfel, in mod normal, daca pretul creste, va creste si cantitatea oferita pe piata spre vanzare si invers, daca pretul scade, va scadea si oferta. Tinand seama de aceasta realitate, putem defini oferta ca fiind cantitatea ce va fi realmente vanduta dintr-un anumit produs, la un moment dat, la fiecare dintre preturile ce pot fi obtinute pe piata.
Presupunand toate celelalte conditii constante, cantitatea oferita din aceeasi marfa in functie de nivelul pretului va evolua astfel:


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Pietei Locale - Piata Bunurilor si Serviciilor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!