Evolutia Inflatiei in Republica Moldova

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.3
Capitolul 1.NOTIUNI GENERALE CU PRIVIRE LA INFLATIE. .5
1.1. Definirea conceptului de inflatie.5
1.2. Metode de masurare si apreciere a intensitatii inflatiei.6
1.3. Forme ale inflatiei dupa intensitatea acesteia.7
Capitolul 2.ANALIZA EVOLUTIEI INFLATIEI IN REPUBLICA MOLDOVA IN PERIOADA A.A. 2001-2008.8
2.1. Analiza evolutiei inflatiei.8
Capitolul 3. CAI DE SOLUTIONARE A PROBLEMEI INFLATIONISTE.11
INCHEIERE.14
BIBLIOGRAFIE.15


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. In economia actuala, inflatia constituie o realitateuniversala deoarece, sub diverse forme si in masura diferita ea afecteaza toate tarile. Inflatia este considerata permanenta, pentru ca, aparuta inaintea stiintei economice, a parcurs mai multe etape si nu a cedat decat rareori. Problematica inflatiei constituie o preocupare majora a teoriei si practicii economice din intreaga lume. Multi specialisti considera ca inflatia este "raul cel mare" al economiilor contemporane, indeosebi al celor in tranzitie in care accentuarea complexitatii vietii economice si sociale, cresterea interdependentelor dintre factorii interni si externi, ca si nevoia de integrare a unor noi principii economice si social-umane in strategiile de dezvoltare constituie factori determinanti si de mare actualitate in evolutia acestor economii.
Scopul cercetarii consta in cercetarea evolutiei inflatiei in Republica Moldova pe parcursul anilor 2001- 2008 si in analiza efectelor acesteia. De asemenea, un scop propus este si cercetarea cailor de solutionare a inflatiei intreprinse de BNM ca obiectiv fundamental al politicii monetare.
Sarcinile referatului tin in majoritate de asimilarea cunostintelor privind evolutia inflatiei in RM pe parcursul anilor 2001-2008. Astfel gasim a fi necesara si cercetarea politicii monetare a BNM cu scopul de a rezolva problema inflationista, ceea ce demonstreaza capacitatea de sesizare a subiectului abordat.
Obiectivul investigat il constituie inflatia si procesul inflationist; impactul deciziilor si masurilor de politica monetara in procesul de gestionare a inflatiei in Republica Moldova.
Subiectul cercetarii deriva din scopul urmarit de referatul dat. Astfel putem spune ca subiectul cercetarii consta in crearea unei imagini cit mai clare a situatiei economice actuale create, in special, de evolutia inflatiei pe parcursul aniloe 2001-2008. De asemenea avem ca obiect al cercetarii si politica monetara a RM, datorita careia putem investiga principalele cai de solutionare a procesului inflationist.
Metodologia cercetarii aplicata in lucrare are la baza utilizarea metodelor stiintifice de cercetare, cum sunt: analiza economic, metoda statistica, comparatia, inductia si deductia etc.
Baza informationala a referatului dat cuprinde pe linga pe linga surse statistice de date (www.bnm.md) un sir lucrari ale asa diversi autori precum: K. Chiritescu, N. Dardac, C. Floricel, O. Stratulat, C. Angelescu.
Structura referatului. Pornind de la obiectivul de baza si sarcinele lucrarii, teza este concepu- ta cu urmatoarea structura: introducere, trei capitol, incheiere, bibliografie.
In introducere nu dor ca este specificata actualitatea temei, ci si sunt determinate scopul si sarcinile de studiu. Deasemenea sunt specificate si metodele cercetarii si baza informasionala de care se ataseaza referatul. 
In capitolul I "Notiuni generale cu privire la inflatie" am avut drept scop redarea cit mai ampla si cit mai clara a notiunii de inflatie, a formelor acesteia, si de asemenea prezenatre metodelor de masurare a intensitatii inflatiei.
Capitolul II "Analiza evolutiei inflatiei in RM in perioada a.a. 2001-2008" este exat pe studiul evolutiei inflatiei in decursul perioadei respective. De asemenea se acorda o atentie deosebita pe datele statistice cu referinta la fenomenul cercetat.
In capitolul III "Cai de solutionare a problemei inflationiste", am urmarit obiectivele propuse de BNM intru solutionarea problemei inflationiste.
In compartimentul incheiere sunt aduse concluzii cu referire la fenomenul cercetat si la efectele acestuia asupra economiei RM.
Capitolul 1. NOTIUNI GENERALE CU PRIVIRE LA INFLATIE
1.1. DEFINIREA CONCEPTULUI DE INFLATIE
In unele tari si perioade, inflatia a fost si este pericolul numarul unu al dezvoltarii si progresului economic. Dimpotriva, in alte circumstante de loc si timp, politicile de inflatie-deflatie-dezinflatie se pot incadra in strategiile de dezvoltare ale guvernelor. Oricit ar parea de paradoxal, inflatia este inca insuficient conturata conceptual. Aceasta cu toate ca procesul inflationist este generalizat, iar specialistii ii acorda o mare atentie.
Evident, unul din obiectivele referatului il formeaza tocmai aceasta ultima forma de infatie. Totusi, problema precizarii naturii inflatiei ramine actuala, complexa si controversata. Astfel au fost elaborate si circula in literatura de specialitate numeroase si interesante puncte de vedere cu privire la insasi natura inflatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Inflatiei in Republica Moldova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!