Evoluția impozitelor directe

Extras din referat Cum descarc?

Impozitele reprezinta o forma de prelevare a unei parti din veniturile si/sau averea persoanelor fizice si juridice la dispozitia statului in vederea acoperirii cheltuielilor publice. Aceasta prelevare se face in mod obligatoriu, cu titlu nerambursabil si fara contraprestatie directa din partea statului. Rolul impozitelor de stat se manifesta pe plan financiar, economic si social, cel mai important fiind rolul impozitelor care se manifesta pe plan financar, deoarece acesta constituie mijlocul principal de procurare a resurselor financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor publice. 
Pe baza tabelului de la pagina 1 am studitat evolutia impozitelor directe in Danemarca intre anii 1991-1997. 
Cu ajutorul datelor am aflat structura impozitelor directe in acesti 7 ani., cea mai mare pondere dintre impozitele directe in Danemarca este al impozitelor pe venit(avand valori intre 52.60%-54% pe cei sapte ani), fiind urmat de: impozitul pe avere(valori inre 19.90%-21%), alte impozite (valori inre 20%-21%), impozitul pe profit, impozitul pe proprietate si impozitul pentru contributiile sociale.Dupa aceea pe fiecare an am calculat Rata marginala(Rmg), care ne arat cu cate unitati monetare se modifica impozitul de plata la modificarea PIB-ului. Rmg1992/1991=0.66, ceea ce inseamna ca la modificarea PIB de la 85749 la 885345 impozitul se modifica 0.66 
Un alt indicator calculate este coeficientul de elasticitate care indica ritmul de modificare a impozitelor fata de PIB. Daca Coeficientul de elasticitate este <1 rezulta ca ritmul de de modificare a impozitelor este mai mare decat cel al PIB, daca coeficientul de elasticitate >1 rezulta ca rimul de modificare a impozitelor este mai mic decat cel al PIB.Coef de elasticitate 1992/1991=1.41, deci ritmul de impozitare este mai mic decat PIB, Coef de elasticitate1997/1996=0.99(1) ritmul de impozitare este la fel ca si PIB-ul.Intrea ani 1991-1997 Coeficientul de elasticitate in Danemarca a fost mereu mai mare decat 1 sau aproximativ egal cu unul ceea ce impozitare a fost mai mic sau egal cu PIB


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Impozitelor Directe.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!