Evolutia Cotelor de Impozit pe Profit

Extras din referat Cum descarc?

In 2004 conform articolului 17 cota de impozit pe profit care se aplica asupra profitului impozabil este de 25% cu urmatoarele exceptii:
-articolul 33 aliniatul 2:  Daca castigurile rezultate din vanzarea-cesionarea proprietatilor imobiliare situate in Romania si a titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana depasesc pierderile rezultate dintr-o astfel de vanzare-cesionare, atunci impozitul pe profit se stabileste prin aplicarea unei cote de 10% la diferenta rezultata.
-articolul 38 aliniatul 2: Contribuabilii care au efectuat cheltuieli cu investitii inainte de 1 iulie 2002, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilitati persoanelor care domiciliaza sau lucreaza in unele localitati din Muntii Apuseni si in Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii", republicata, cu modificarile ulterioare, si care continua investitiile conform ordonantei mentionate, beneficiaza in continuare de deducerea din profitul impozabil a cheltuielilor distinct evidentiate, facute cu investitiile respective, fara a depasi data de 31 decembrie 2006.
In cazul Bancii Nationale a Romaniei, cota de impozit pe profit este de 80%.
Conform articolului 17 in vigoare in perioada 1 ianuarie 2005 - 30 aprilie 2005 cota de impozit pe profit care se aplica asupra profitului impozabil este de 16% cu exceptiile prevazute la articolele 33 si 38:
Articolul 33:
(1) Prevederile prezentului articol se aplica persoanelor juridice romane si straine care vand-cesioneaza proprietati imobiliare situate in Romania sau titluri de participare detinute la o persoana juridica romana.
(2) Daca castigurile rezultate din vanzarea-cesionarea


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Cotelor de Impozit pe Profit.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

NICOLAE MANDOIU - CODUL FISCAL COMPARAT 2004-2005
CODUL FISCAL - ROSETTI


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!