Evolutia Bursei de Valori Bucuresti

Extras din referat Cum descarc?

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este o bursa de valori din Bucuresti, Romania. BVB opereaza o piata reglementata spot, o piata reglementata la termen, o sectiune de piata numita Rasdaq, precum si un sistem alternativ de tranzactionare. Tranzactiile executate la BVB se desfasoara prin sistemul electronic de tranzactionare Arena.
La BVB se tranzactioneaza urmatoarele tipuri de instrumente financiare: actiuni o drepturi o obligatiuni o unitati de fond o produse structurate o contracte futures
Istoric
1) Pe data de 1 decembrie 1882 are loc deschiderea oficiala a Bursei de Valori Bucuresti. De-a lungul timpului bursa a fost afectata de evenimentele social-politice. Activitatea BVB este intrerupta incepand cu anul 1941, timp de 5 decenii ramanand inchisa.
2)In anul 1995 are loc reinfiintarea Bursei, prima tranzactie avand loc pe 20 noiembrie 1995. De atunci ea se afla intr-o dezvoltare continua.
3)Anul 2005 este anul in care BVB absoarbe Bursa Electronica RASDAQ.
4)La data de 14 februarie 2008, la bursa se listeaza prima companie internationala: Erste Bank.
5)In 2010, Bursa de Valori Bucuresti se listeaza pe propria piata reglementata la vedere.
6)In 2011 are loc listarea Fondului Proprietatea la BVB si sunt dezvoltate tehnicile de tranzactionare prin introducerea operatiunilor de vanzare in lipsa (short selling) si extinderea utilizarii sistemului de conturi globale si pentru titlurile emise de companii romanesti.
7)In 2011 - 2012 incepe tranzactionarea actiunilor emise de companii romanetti pe sistemul alternativ de tranzactionare administrat de BVB.
8)In 2013 are loc oferta publica initiala primara de actiuni emise de SN Nuclearelectrica, parte a programului de privatizare anuntat de Guvern si primul IPO de la BVDin ultimii 6 ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Bursei de Valori Bucuresti.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!