Evaluarea Riscului Economic

Extras din referat Cum descarc?

Exista un model de analiza fundamental pe structura cheltuielilor in raport cu cifra de afaceri, model care permite aprecierea riscului economic al intreprinderii.
Riscul economic evalueaza posibilitatea inregistrarii unui rezultat insuficient sau chiar a unor pierderi.
Deci, riscul economic nu este altceva decat incapacitatea intreprinderii de a se adapta in tmp si cu cele mai mici costuri,eforturi, variatiei mediului economic.
Se considera doua firme cu marje diferite de asupra cheltuielilor variabile dar cu aceeasi variabilitate a cifrei de afaceri . In tabelul urmator sunt prezentati indicatorii. 
Coeficientul de elasticitate e1 denumit si coeficientul efectului de levier al exploatarii (CELE sau Le) masoara sensibilitatea rezultatului exploatarii (pierderi sau castiguri) la variatia cifrei de afaceri si are la baza repartitia cheltuielilor intreprinderii in fixe sau structurale si variabile sau operationale.
Riscul global combina riscul financiar , dependent de structur ade finantare,cu riscul pur economic,de natura industriala si comerciala,generat de rezultatul exploatarii neinfluentat de cheltuielile financiare si impozitul pe profit 
Pentru intreprinderea 2 levierul de exploatare se determina similar. Se observa ca intreprinderea 1 are o elasticitate mult mai redusa decat intreprinderea 2. La intreprinderea cu ponderea mare a cheltuielilor fixe rezultatul exploatarii este foarte sensibil la variatia cifrei de afaceri, inregistrandu-se un coeficient de elasticitate ridicat, rezulta deci , un risc mult mai mare pentru intreprinderea care are un volum mai ridicat al cheltuielilor fixe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Riscului Economic.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!