Evaluarea Performantelor Societatii Comerciale G SRL din Perspectiva Contului de Profit si Pierdere

Cuprins referat Cum descarc?

1.REZUMAT 3
2.CUVINTE CHEIE 3
4.STADIUL CERCETARILOR 4
5. TABLOUL SOLDURILOR INTERMEDIARE DE GESTIUNE 5
8.ANALIZA REZULTATELOR SI CONCLUZII 9
11.BIBLIOGRAFIE 10


Extras din referat Cum descarc?

1.REZUMAT
Lucrarea ,,Evaluarea societatii G din perspectiva situatiilor financiare anuale si contului de profit si pierdere" urmareste evolutia societatii din perspectiva indicatorilor economici calculati pe baza contului de profit si pierdere pe ultimii trei ani.
Evaluarea economica este aceea care se desfasoara la nivelul intreprinderii si elementelor ei ca sistem in cazul nostru contul de profit si pierdere ,studiind comportamentul individual in activitatea economica a rezultatelor obtinute de societate si releva factorii care determina orientarea in inventarierea capitalurilor.
In prezenta lucrare vom evalua societatea si rentabilitatea acesteia prin analiza tabloului soldurilor intermediare de gestiune. Prezentarea acestor informatii sunt utile administratorilor societatii in vederea evaluarii deciziei de a investi sau de a apela la credite financiare.
Astfel cu ajutorul acestei evaluari vom pune la dispozitia investitorilor si creditorilor firmei informatii relevante privind castigurile realizate,valoarea adaugata asupra produselor si a serviciilor,oportunitatea imprumuturilor bancare.
2.CUVINTE CHEIE
cifra de afaceri,valoare adaugata,cont profit si pierdere,
3.INTRODUCERE
Necesitatea efectuarii analizei economico financiare ale societatii G SRL reiese din mai multe considerente,dar in primul rand sporirea eficientei intregii activitati economice , putand astfel analiza eficienta productivitatii muncii,a costurilor pe fiecare tip de venit si valorificarea rezervelor.
Contul de profit si pierdere face parte din situatiile financiare de inchidere a exercitiului financiar. acesta este un document contabil de sinteza, ce prezinta rezultatul activitatii intreprinderii si masoara performantele firmei in cursul unei perioade de gestiune.
Contul de profit si pierdere prezinta un dublu interes atat pentru administratori cat si pentru alte persoane si institutii (exemplu. salariati,banci,etc.) deoarece permite determinarea rezultatului global ,inclusiv formarea unei aprecieri de ansamblu asupra performantelor financiare ale perioadei de gestiune si ofera posibilitatea unei recapitulari in intregime a elementelor de venituri si cheltuieli ce au contribuit la obtinerea rezultatului dar si la identificarea factorilor (favorabili sau nefavorabili) care l-au influentat
4.STADIUL CERCETARILOR
Fara o analiza economica este de neconceput realizarea obiectivelor si deciziilor privind planificarea,urmarirea si reglarea activitatilor economice.
Principala etapa in desfasurarea evaluarii o constituie intocmirea planului de analiza,acesta fiind intocmit in urma culegerii si selectarii de informatii.
Pentru analiza financiara a societatii G principala sursa informationala este bilantul contabil , contul de profit si pierdere si notele explicative ale bilantului. 
Pentru intocmirea tabloului fluxurilor de rezultat avem nevoie de urmatoarele solduri intermediare care caracterizeaza performanta financiara a intreprinderii. Acestea sunt:
Excedentul brut din exploatare (EBE) 
Rezultatul din exploatare(Rexp)
Rezultatul financiar(Rfin)
Rezultatul curent(Rcrt)
Rezultatul extraordinar(Rextr)
Rezultatul brut al exercitiului(Rbr)
Rezultatul net al exercitiului(Rnet)
Soldurile intermediare de gestiune sunt, calcule succesive in formarea rezultatului final. Calculul indicatorilor se realizeaza in cascada, pornind de la cel mai cuprinzator (productia exercitiului + marja comerciala) si incheind cu cel mai sintetic (rezultatul net al exercitiului). 
Fiecare sold intermediar reflecta rezultatul gestiunii financiare la respectivul nivel de acumulare astfel ,soldurile intermediare de gestiune, preiau informatiile din contul de profit si pierdere.
Calculul soldurilor intermediare de gestiune, situatiile financiare (contul de profit si pierdere) si conturile din contabilitatea financiara a intreprinderii sunt evidente in tabelul urmator ,iar prin analizarea situatiei soldurilor intermediare de gestiune, se obtine o caracterizare a modului de folosire a resurselor materiale, umane si financiare ale intreprind
5. TABLOUL SOLDURILOR INTERMEDIARE DE GESTIUNE
Nr.crt Solduri intermediare de gestiune Exercitiul financiar 2011-2012 2011 / 2012
2011 2012 Abateri (+- ?) Indici (%)
1 Vanzari de marfuri (Vmf) 54740 31164 -23576 56.93%
2 Costul marfurilor vandute (Chmf) 46090 24597 -21493 53.36%
3 MARJA COMERCIALA (MC) (1-2) 8650 6567 -2083 75.91
4 PRODUCTIA VANDUTA (Pv) 621061 1147697 526636 184.8
5 CIFRA DE AFACERI NETA (CA) (1+4) 675801 1179041 503420 174.46
6 VARIATIA STOCURILOR (+/-?) 0 0 0 0
7 PRODUCTIA IMOBILIZATA (PI) 0 0 0 0
8 PRODUCTIA EXERCITIULUI (Pex) (4+6+7) 621061 1147697 526636 184.8.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Performantelor Societatii Comerciale G SRL din Perspectiva Contului de Profit si Pierdere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!