Evaluarea Performantelor Resurselor Umane la SC Sesoft

Extras din referat Cum descarc?

S.C. SESOFT este o companie cu un capital romanesc, infiintata in 1997 in Ploiesti .
S.C. SESOFT are ca principal obiect de activitate, promovarea si comercializarea de tehnica de calcul si incepand cu 2000 crearea, comercializarea de programe (contabilitate, salarii ) si prestarea serviciilor asociate.
Astfel, ansamblul industriei IT a atins in 2000 o cifra de afaceri totala de 323 milioane $, in crestere cu 15% fata de anul anterior, o productie de 204 milioane $ (mai mult cu 18%) si o valoare adaugata de 90 milioane $ (cu 56% mai mult).
Aceste cifre sunt cu aproximativ 5% mai mari, daca se iau in calcul si cifrele unor societati importante care nu sunt inregistrare in grupele CAEN 30 -, Productia de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou "sau CAEN 72 - , Informatica sau activitati conexe "desi au un profil de activitate similar.
Evolutia industriei IT in anul 2000 a fost rezultatul accentuarii celor 2 tendinte, Contrare si Constare si-n anul anterior: descresterea in sectorul echipamente (CAEN 30)si cresterea puternica in sectorul software si servicii (CAEN 72).
Astfel a continuat contractia sectorului echipamente in care, desi numarul de societati si personalul s-au mentinut relativ constante, s-a inregistrat scaderea cifrei de afaceri cu 23% a productiei vandute cu 34% si a valorii adaugate cu 9%. Privind istoricul ultimilor 4 ani, se remarca faptul ca productia sectorului s-a redus la aproape la jumatate (54%) iar valoarea adaugata la 68% din valorile anului 1997.
In aceeasi perioada numarul de societati a scazut cu circa 20% iar personalul cu 26%.
Explicatia acestei contractii nu e legata de volumul pietei interne care a inregistrat cresteri in ultimii ani. De exemplu vanzarile de PC-uri s-au marit cu o rata medie anuala de 13% cresterea in 2000 fiind de 17%.
In contrast cu sectorul echipamente, sectorul software si servicii a cunoscut in anul 2000 o accelerare puternica a dezvoltarii.
Astfel, cifra de afaceri a depasit 230 milioane $, in crestere cu 42% productia vanduta a atins cifra de 163 milioane$ iar valoarea adaugata 79 milioane$.
Numarul de societati s-a marit cu 600 (18%) ajungand la 4025 iar personalul a crescut cu 31%.
Marirea cifrei de afaceri e bazata in special pe cresterea productiei vandute si a valorii adaugate, ponderea acestorain cifra de afaceri ajungand in 2000 la 70% si respectiv 34%.
Obiectul activitatii firmei
Politica manageriala a firmei e lasata pe obtinerea de solutii complexe, pentru furnizarea echipamentelor adecvate cerintelor fiecarui client precum si consultanta necesara dezvoltarii si utilizarii acestora cu maxima eficienta.
Dispunand de specialisti bine instruiti, compania a crescut an de an, devenind in scurt timp un furnizor important de solutii in urmatoarele directii :
1) Integrare sisteme informatice (in administratia publica locala, pe platforme industriale, in telecomunicatii, turism, mediu, agricultura)
2) Productie Software de tip:
ERP SCM EM CRN EAI
Enterprise Supply Execution Customere Enterprise
Resource Chain Management Relationship Application
Planing Management Management Integration
3) Productie si distributie tehnica de calcul 
4) Dezvoltare aplicatii Web
5) Comunicatii
6) Consultanta, scolarizare ce include:
- analiza diagnostic pentru firme
- consultanta pentru probleme punctuale privind sistemele informatice integrate 
- management de proiect informatic
- servicii de instruire IT
Facilitatile financiare oferite la achizitia proceselor sunt urmatoarele: sisteme de tip rate sau leasing atat pentrufirme cat si pentru persoane fizice, au contribuit la cresterea popularitatii si interesului pentru magazinul SESOFT .
Contactul direct cu clientii, aspectul placut al magazinului, relatiile foarte bune stabilite cu furnizorii si beneficiarii situeaza magazinul SESOFT pe un loc de frunte in topul magazinelor cu specific in Ploiesti.
Organigrama firmei
La magazinul central respectiv magazinul de desfacere 1, se asigura desfacerea de computere si crearea de noi programe. Practic, aici se ansambleaza si se creaza programe noi pe baza cererilor venite din partea clientilor.
Secretara din cadrul acestui magazin trebuie sa aibe cunostiinte maxime de Hardware si Software, respectiv trebuie sa stie absolut totul despre ansamblul componentelor unui calculator si despre crearea de noi programe, pentru a satisface cerintele clientilor.
Practic, secretara in aceasta firma e intermediarul realizarii tuturor cerintelor clientilor, pentru ca de aici pornesc comenzile spre unul din cele 2 compartimente. In cadrul acestui magazin de desfacere 1, se gasesc 2 compartimente :
- Compartimentul Hardware in cadrul caruia angajatii indeplinesc comenzile lasate de clienti prin intermediul secretarei si anume asambleaza piesele unui calculator .


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Performantelor Resurselor Umane la SC Sesoft.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!