Evaluarea Afacerii

Extras din referat Cum descarc?

Diagnosticul Financiar este reprezentat de un ansamblu de metode si instrumente, prin intermediul carora se poate observa situatia finaciara a companiei si mai ales nivelul performantelor intreprinderii. Aprecierea rezultatelor contabile, observarea modalitatii de realizare a echilibrului financiar, examinarea randamentului capitalului investit si evaluarea riscurilor, toate acestea se realizeaza prin analiza situatiilor fianciare si a documentelor contabile ( bilant, contul de profit si pierdere).
I.Analiza Orizontala a Bilantului
Analiza orizontala a bilantului este analiza care evidenteaza modalitatea prin care se realizeaza principalele echilibre financiare pe termen scurt si pe termen lung ale companiei. Aceste operatiuni se pot realiza prin intermediul unor marimi precum situatia neta contabila sau fondul de rulment.
Indicatori 2010 2011 2012
Active Imobilizate 39858 7388 1927
Active Circulante 64985 157563 172673
Datorii pe Termen Scurt 7891 16274 10959
Capitaluri Permanente 54566 68497 88385
Fondul de Rulment 57094 141289 161714
Fondul de Rulment este indicatorul care evidentiaza corelatiile dintre elementele Activului si Pasivului, aratand astfel modul in care au fost formate activele imobilizate si activele circulante, pe baza surselor. Metoda Fondului de Rulment pune in evidenta echilibrul finaciar pe termen lung, reprezentand partea din Capitalurile permanent ramase dupa finantarea imobilizarilor, pe care intreprinderea o consacra finantarii Activelor Circulante. Este parte din capitalurile cu grad de exigibilitate slab. 
In situatia de fata, a companiei Decagon Birotica, situatia Fondului de Rulment este una pozitiva si progresiva. Astfel daca in anul 2010 valoarea fondului de rulment este de 57089 RON, in anul 2011 aceasta creste la 141289. Anul 2012 a fost anul in care fondul de rulment a atins valoarea de 161714 RON. Avand in vedere faptul ca FRN 2012 > 0, datoriile pe termen scrut vor putea fi achitate si nu vor exista probleme de lichiditate si solvabilitate.
II. Analiza Verticala
Analiza pe verticala a bilantului vizeaza corelatiiile dintre posturile din Activ si Pasiv, structura Pasivului trebuie sa fie adecvata structurii activului. Analiza pe verticala a bilantului evidenteaza structura Activului ( prin raportul dintre activele imobilizate si activele circulante) si a Pasivului ( capitalului), structura finatarii prin raportul dintre capitalurile proprii si datorii, permite calculul ratelor de rotatie a posturilor de activ si pasiv, calculul ratelor de rentabilitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Afacerii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!