Evaluarea Activelor unei Proprietati in Vederea Garantarii unui Imprumut

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1- CONCEPTUL DE EVALUARE ECONOMICA 2
1.1 Scurt istoric. Concepte de baza in evaluare. 2
1.2 Definitia, necesitatea si esenta evaluarii 3
1.3 Valoare versus pret - criterii de diferentiere 6
CAPITOLUL 2. METODE DE EVALUARE 8
2.1 Metodele patrimoniale de evaluare 9
2.1.1. Metoda activului net contabil 9
2.1.2. Metoda activului net corectat 10
2.2 Corectarea si evaluarea imobilizarilor corporale 11
CAPITOLUL 3. PREZENTAREA SOCIETATII 16
3.1 Intreprinderea 17
3.2 Produsul 18
3.3 Vanzarile si distributia 20
3.4 Piata si concurentii 21
3.5 Promovarea 23
3.6 Finantarea afacerii 25
3.7 Indicatorii financiari ai intreprinderii 27
CAPITOLUL 4. RAPORT DE EVALUARE S.C. Toamna de Aur S.R.L 30
4.1 Abordare prin metoda costurilor 32
4.2 Abordarea prin metoda comparatiei 33
CAPITOLUL 5. CONCLUZII 37
ANEXE


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1- CONCEPTUL DE EVALUARE ECONOMICA
1.1 Scurt istoric. Concepte de baza in evaluare.
Primele concepte privind teoria evaluarii a aparut la sfarsitul secolului al 19-lea. Unul dintre primii economisti care au stabilit elementele in baza carora se poate determina valoarea unei proprietati a fost Alfred Marshall (1842-1924). In conceptia sa pentru determinarea valorii unei proprietati trebuie sa se aiba in vedere: comparatia directa de piata, costul de inlocuire si capitalizarea veniturilor. Irving Fisher (1867-1947), economist american neoclasic, a dezvoltat teoria valorii-venitului, care consta in abordarea pe baza de venit a valorii. Fisher sustine ca valoarea unei proprietati este functie de marimea veniturilor viitoare actualizate (renta, chirie, profit, cash-flow) generate de proprietate . 
Teoria si practica evaluarii necesita definirea unor concepte de baza, cu care acestea opereaza, precum: proprietate / active, valoare, pret, cost, piata. 
Proprietatea reflecta drepturile de posesiune asupra unei proprietati imobiliare (terenuri, constructii etc.) numita proprietate reala, si, de asemenea, asupra unor obiecte fizice, altele decat cele care formeaza proprietatea imobiliara, numita proprietate personala. In evaluarea unei intreprinderi obiectul evaluarii poate fi reprezentat de: activele necorporale, corporale, financiare aflate in proprietatea intreprinderii sau controlate de aceasta . 
Valoarea este expresia monetara a utilitatii unei proprietati (bunuri si / sau servicii) pentru cumparatorii si vanzatorii ei. Conform Standardelor Internationale de Evaluare conceptul economic de valoare reflecta imaginea pe care o are piata despre beneficiile care ii revin celui care poseda bunurile sau primeste serviciile, la data efectiva a evaluarii. 
Pretul are caracter obiectiv, fiind un element tangibil, real, o suma concreta rezultata in urma unei tranzactii, incheiate intre vanzator si cumparator, acesta fiind solicitat de vanzator si acceptat de cumparator. El poate exprima de ,,n" ori valoarea estimata de evaluator sau poate fi mai mic decat valoarea reala.. 
Costul proprietatii/activului reprezinta suma necesara pentru a produce un bun material, imaterial sau serviciu, prin insumarea cheltuielilor pe faze ale procesului de productie, distributie si vanzare a bunului economic. In evaluarea de active se utilizeaza categoriile de cost de achizitie, cost de inlocuire, cost de reproductie, cost de creare, cost istoric etc.
Piata reprezinta un sistem de relatii intre cumparatori si vanzatori, intre care se schimba obiecte ale proprietatii prin mecanismul pretului.
Reevaluarea este o operatiune de natura exclusiv contabila , activitatea prin care se evalueaza din nou o proprietate, cu scopul de a aduce la ,,pretul zilei" valoarea estimata prin procesul de evaluare, de obicei prin aplicarea unor indici sau coeficienti adecvati de actualizare.
1.2 Definitia, necesitatea si esenta evaluarii
Intr-o lume supusa legilor pietii unde totul se cumpara si se vinde intr-un ritm rapid, evaluarea intreprinderilor constituie un act frecvent in viata economica contemporana; accentuarea liberalismului economic, insotit de privatizari, multiplica numarul intreprinderilor care pot face obiectul unor tranzactii; pe de alta parte, necesitatea continua de modernizare, de innoire a portofoliului de produse, de restructurare, forteaza intreprinderile la imprumuturi banesti, care nu se obtin decat in urma unei evaluari preliminare.
Exista trei grupe de factori care influentiaza permanent valoarea oricarei intreprinderi si anume :
- influente legate de exitenta preturilor libere;
- influente legate de modificarile raportului de schimb al monedei nationale; 
- gestiunea interna a fiecarei intreprinderi, mai ales in ceea ce priveste politicile de amor- tizare si politicile de contabilizare.
Preturi libere
*
Stiut fiind faptul ca orice modificare a raportului de schimb al monedei nationale are o influenta mai mare sau mai mica, mai devreme sau mai tarzie asupra valorii tuturor bunurilor si intreprinderilor din economia romaneasca, este necesara gasirea si masurarea impactului acestor modificari asupra valorii bunurilor din fiecare intreprindere si a fiecarei intreprinderi in ansamblu; aceasta se realizeaza recurgand la tehnicile de evaluare.
Politicile de amortizare impreuna cu politicile de contabilizare au o influenta directa asupra modului de determinare a performantelor financiare ale intreprinderii care constituie baza evaluarii in multe din metodele de evaluare existente.
In realizarea unei evaluari de intreprindere se disting mai multe faze, astfel:
Faza initiala:
etapa 1 - cunoasterea preliminara;
etapa 2 - pregatirea actiunii;
Faza de realizare:
Etapa 3 - identificarea situatiilor financiare;
etapa 4 - diagnosticul de evaluare si analiza fundamentala;
etapa 5 - determinarea componentelor fundamentale ale evaluarii;
etapa 6 - evaluarea propriu-zisa;
Faza concluziilor:
etapa 7 - elaborarea raportului de evaluare;
etapa 8 - documentarea lucrarilor de evaluare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Activelor unei Proprietati in Vederea Garantarii unui Imprumut.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!