Euro - Moneda Internationala

Cuprins referat Cum descarc?

Intoducere 4
1. Cresterea rolului international al EURO 5
2. Moneda Euro in comert international 7
3. Impactul ratei de schimb a Euro asupra mediului de afaceri 10
4.Concluzie 13
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Intoducere
EURO constituie una din caile prin care economiile a 15 natiuni europene se intrepatrund pentru a crea o economie unitara, mai mare decat cea a Statelor Unite. Regulile Uniunii Europene permit cetatenilor statelor membre sa lucreze si sa locuiasca oriunde in interiorul uniunii. Bunurile se misca liber peste frontiere, fara vama; capitalurile curg libere de orice limitari sau controale. Si acum, EURO a creat o piata de capital unificata, in care granitele nu mai au nici un sens. Cea mai clara ilustrare a revolutiei declansate si conduse de EURO poate fi vazuta in pietele de bond-uri corporatiste ale Europei. Pana mai anii trecuti, companiile europene isi obtineau cea mai mare parte a imprumuturilor prin banci. Acum companiile au la dispozitie un enorm grup de investitori europeni, si internationali de la care se pot aproviziona cu capital.
Moneda unica EURO a creat o noua si o enorma piata pentru bond-urile corporatiste care constituie painea si untul finantelor de corporatie. Ea a inzestrat companiile europene cu o sursa nelimitata de finantare pentru numarul si marimea fara precedent a unificarilor, concentrarilor si preluarilor ostile lansate la finele secolului al XX-lea. Moneda unica a ajutat dezvoltarea burselor europene, dintre care unele au crescut cu peste 50 la suta in 1999, la cote nemaiintalnite. Ea incurajeaza institutiile europene si persoanele fizice sa-si largeasca investitiile. Cu alte cuvinte, EURO este astazi tot ce "parintii fondatori" au dorit sa fie, in afara de moneda puternica in ratele de schimb fata de dolar.
EURO, ca si INTERNET-ul, este un agent de schimbari radicale. O data lansat, el isi creeaza propria agenda ca un izvor tasnit din munte, care isi creeaza vad, lunca si isi aduna afluenti.
1.Cresterea rolului international al EURO
Perioada interbelica a fost dominata de doua monede, lira sterlina si dolarul american in timp ce perioada postbelica s-a aflat sub dominatia clara a dolarului american. In prezent, in economiile nationale sau in uniunile monetare, utilizarea monedelor este determinata de decretarea acesteia ca mijloc legal de plata de catre autoritati. Pe plan international insa monedele sunt utilizate din ratiuni care tin de necesitatile si asteptarile institutiilor oficiale sau ale entitatilor private.
In secolul 19 precum si la inceputul secolului 20 lira sterlina a fost moneda dominanta, fiind insa depasita de dolarul american dupa cel de-al doilea razboi mondial. Ce factori determina deci utilizarea unei monede sau a alteia?


Fisiere in arhiva (1):

  • Euro - Moneda Internationala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!