Elvetia - Prezentare

Extras din referat Cum descarc?

Confederatia Elvetiana sau Elvetia (Latina: Confederatio Helvetica) este un mic stat federal in Europa Centrala, fara iesire la mare. Are granita cu Germania, Franta, Italia, Austria si Liechtenstein. Tara are o mare traditie in neutralitatea politica si militara, motiv pentru care este sediul multor organizatii internationale.
Este un oras medieval. Partea veche a orasului detine circa 6 kilometri de strazi, alei romantice, fantani impodobite cu statui, trotuare acoperite cu arcade. Atmosfera medievala, cu magazine aflate in pivnitele caselor si cu o multitudine de muzee, teatre, cafenele si restaurante este completata de cladirea Parlamentului Elvetian (aflata in mijlocul orasului vechi). De aici se pot vizita majoritatea obiectivelor turistice din Elvetia, toate orasele fiind accesibile in mai putin de o zi.
Elvetia reprezinta Europa in miniatura, concentrand toate contrastele existente pe continent si oferind o mare diversitate de atractii turistice (naturale cat si construite de oameni). Avand in vedere ca suprafata tarii nu este foarte mare iar sistemele de transport sunt foarte bine puse la punct, toate obiectivele sunt usor accesibile pentru turisti. 
Cel mai mare oras al Elvetiei, dar nu si capitala, este Zurich - situat pe malul Lacului Zurich; este cel mai important centru financiar si de afaceri, cunoscut in intreaga lume mai ales pentru sectorul bancar; cea mai atractiva zona de cumparaturi din Zurich este Bahnhofstrasse. 
Geneva - orasul cosmopolitan al Elvetiei, este situat pe malul Lacului Geneva, in partea din Elvetia unde se vorbeste limba franceza; reprezinta punctul de intalnire al intregii lumi, aici aflandu-se sediul Natiunilor Unite si sediile altor organisme internationale. 
Elvetienii sunt recunoscuti pentru bancile lor, ciocolata, cas si ceasuri.
Istorie
In 1291, reprezentantii cantoanelor Uri, Schwyz si Unterwalden au semnat Scrisoarea de Alianta, care le-a unit in lupta contra guvernului strain habsburgic, care detinea in acea perioada tronul german imperial al Sfantului Imperiu Roman. In batalia de la Morgarten din 1315, elvetienii au infrant fortele habsburgilor, asigurand-si cvasi-independenta fata de acestia.
In Tratatul de la Westfalia din 1648, tarile europene au recunoscut independenta Elvetiei fata de Sfantul Imperiu Roman si neutralitatea ei. In 1798, fortele revolutiei franceze au cucerit Elvetia. Congresul de la Viena din 1815 a restabilit independenta elvetiana, iar puterile europene au acceptat sa recunoasca neutralitatea elvetiana pentru intotdeauna.
Elvetia a adoptat o constitutie federala in 1848, revizuita profund in 1874, care a stabilit responsabilitatea federala in afacerile interne, aparare si comert. De atunci se continua cea mai buna politica economica si sociala care a caracterizat Elvetia de-a lungul timpului


Fisiere in arhiva (1):

  • Elvetia - Prezentare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!