Eficienta Economica a Investiriei - Diversificarea Activitatii

Extras din referat Cum descarc?

Investitiile pentru dezvoltarea si/sau diversificarea si innoirea activitatii productive constituie o preocupare de seama a managementului unei companii. Asigurarea viabilitatii lor presupune stabilirea (identificarea) obiectivelor de atins si elaborarea strategiei coerente de urmat in activitatea viitoare a firmei.
Practica din tarile dezvoltate industrial arata ca nereusitele in aceasta privinta se datoreaza unor minusuri ale strategiei adoptate, ale managementului noilor situatii aparute. Starategia privind diversificarea trebuie apreciata neaparat prin sinergiile generate de compatibilitatile intre obiective, intre masurile preconizate pentru atingerea obiectivelor, respectarea criteriilor de echilibru financiar, etc.

-2-
CAP. I
DEFINIREA SI ROLUL DIVERSIFICARII

Firmele pot deveni mai competitive pe piata, sa aiba sanse sporite de succes la unele segmente de piata, daca fac investitii in aparatul de productie, care sa devina tot mai performant. Strategia care anima promovarea unor astfel de investitii este diversificarea activitatii.
Prin diversificare sunt dezvoltate activitati diferite de cele existente in intreprindere. Ea se dovedeste mai puternica decat diferentierea produselor, fiind ami complexa, dar si mai costisitoare si mai riscanta. 
Daca diferentierea presupune modificarea doar a unuia sau altuia din factorii determinanti si produsul (cerere, piata, tehnologie de fabricatie), diversificarea


Fisiere in arhiva (1):

  • Eficienta Economica a Investiriei - Diversificarea Activitatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!