Efectele sociale și economice ale șomajului

Extras din referat Cum descarc?

Efectele fenomenuui somaj sunt adesea tratate unilateral. Se pune accentul fie pe efectele resimtite de somer si de familia sa, fie pe cele nationale: sociale, economice, politice. Ele trebuie analizate intr-o anume succesiune, care nu apare intotdeauna ca fiind logica pentru toti analistii.
Irosirea unei cantitati insemnate de munca este un efect incontestabil al somajului cronic de mare amploare. Daca acest efect corelat cu rol activ al factorului munca si cu caracter neconservabil al muncii, atunci el apare in adevarata sa lumina, ca o edevarata pierdere de mare amploare.
Somajul este un factor de scadere a intensitatii dezvoltarii economice. Exista si opinia opusa, conform careia existenta somajului este un factor de presiune asupra celor ce lucreaza, acestia muncind cu intensitate sporita si asigurind o crestere a productiei nationale mai mare decit daca ar fi ocupati toti cei disponibili.


Fisiere in arhiva (1):

  • Efectele Sociale si Economice ale Somajului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!