Efectele Crizei Asupra Statului si Propunere de Solutii

Extras din referat Cum descarc?

Politic:
Ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana,Romania trebuie sa se indrepte spe democratia occidentala, spre nevoile cetatenilor.Insa acest lucru nu a fost posibil in totalitate datorita crizei si a urmarilor politice declansate de ea , statul nu garanteaza creditele interbancare, precum si creditele acordate intreprinzatorilor mici si mijlocii, a crescut TVA de la 19% la 24%, s-a marit numarul persoanelor care muncesc la negru, s-a intesificat coruptiia datorita taxelor.
Economic:
In anul 2010 in Romania efectul crizei s-a intensificat fapt care a dus la adoptarea unor masuri de diminuare a cheltuielilor bugetare si a celor destinate investitiilor.Din pacate numarul de fonturi europene atrase pentru dezvoltarea infrastructurii, si pentru dezvoltarea parteneriatelor publice-private au fost mici.Un alt factor economic este lipsa locurilor de munca (foarte multi romani au plecat in strainatate) si nesustinerea clasei mijlocii care ar dori sa investeasca in IMM-uri 
Social:
In comparatie cu nivelul tarilor europene, nivelul de trai al populatiei din Romania este scazut.Iar masuri anti-criza ale Guvernului au adancit acest lucru, astfel a scazut venitul pe cap de locuitor si salariile din Romania sunt printre cele mai mici din Europa.Mediul de afaceri instabil creaza nesiguranta locului de munca ale romanilor ,acest lucru a determinat migrarea excesiva si nivelul scazut al educatiei patriotice.
Tehnologic: 
Romania datorita scaderii investitiilor si a randamentului mic a persoanelor din functiile care trebuiau sa asigure o dezvolate a infrastructurii,are un decalaj destul de semnificativ,fata de alte tari in acest domeniu.Un alt factor tehnologic se refera la populatia urbana care intr-un procent destul de mare nu are acces la telecomunicatii.Nici in agicultura nu beneficiem de utilaje performante, acest lucru reflectandu-se in productie.
Mediul politic/legal
- Cresterea TVA-ul de la 19% la 24%
- Intensificarea coruptiei
- Statul nu garantareaza creditele
- Cresterea numarului de persoane care muncesc la negru Mediul economic
- Diminuarea cheltuielilor bugetare
- Nesustinerea clasei mijlocii care doresc sa investeasca intr-o afacere
- Lipsa ocurilor de munca
- Nestimularea productiei(in special agricultura)
Mediul social
- Emigrare excesiva a populatiei
- Nivel scazut al educatiei patriotice
- Nivelul de trai al populatiei este scazut
- S-au redus salariile 
- Nesiguranta locului de munca Mediul tehnologic
- Starea infrastructurii
- Accesul populatiei urbane la telecomunicatii
- Lipsa utilajelor performante in agricultura


Fisiere in arhiva (1):

  • Efectele Crizei Asupra Statului si Propunere de Solutii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!