Economie

Extras din referat Cum descarc?

Adam Smith spunea ca viata economica este adanc inradacinata in viata sociala si nu poate fi inteleasa separat de traditiile, moravurile si obiceiurile societatii in care apare; astfel, cu alte cuvinte viata economica nu poate fi analizata fara a lua in seama cultura. Lucrarile, dezbaterile economice comtemporane care exclud acest element, sau nu ii acorda atentia cuvenita nu fac decat rau, ignorand un factor important al dezvoltarii si progresului.
Cultura, care ar trebui sa se numeasca cultura nationala, este ceea ce defineste functia de utilitate a persoanelor obisnuite, medii dintr-o tara prin prisma gusturilor, preferintelor si valorilor. Cultura poate include si perceptiile oamenilor a ceea ce este rau si bun (just sau injust) si a ceea ce trebuie facut atunci cand raul s-a produs. Dar aceasta nu este singura definitie valabila si corecta pentru acest termen, cultura. Pentru ,,cultura" un autor a inventariat 160 de definitii ale acesteia utilizate de antropologi, sociologi si altii. Dintre acestia, antropologii insista pe faptul ca nu exista aproape nici o fateta a culturii care sa fie regasita in toate societatile umane; de aici rezulta ca factorii culturali nu pot fi sistematizati prin legi universale.
De ce institutiile si cultura sunt importante pentru performanta economica? Institutiile afecteaza economia prin diferite canale, iar urmatoarele trei sunt cele principale:


Fisiere in arhiva (1):

  • Economie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!