Economia Tarilor Dezvoltate

Extras din referat Cum descarc?

Caracteristicile tarilor dezvoltate
au ponderea cea mai mare in produsul brut mondial, in
exporturi si in investitiile externe de capital
populatia lor este mult mai mica decat cea a tarilor in dezvoltare
nivelul de trai in aceste tari este cel mai ridicat din lume
monedele celor mai puternice dintre tarile dezvoltate constituie monedele de rezerva ale tuturor tarilor lumii
economiile acestor tari realizeaza cea mai ridicata eficienta
calitatea produselor de consum se aliniaza la cele mai ridicate standarde.
problema analfabetismului a fost rezolvata, in linii mari
nivelul venitului pe locuitor este superior mediei mondiale
structura exporturilor se caracterizeaza prin predominanta
produselor manufacturate cu inalt grad de prelucrare

Cei mai multi dintre specialisti indentifica tarile dezvoltate cu tarile membre ale OCDE(organizatia de cooperare si dezvoltare economica). Exista in mod curent 30 de membri cu putere deplina; dintre acestia 24 sunt, in descrierea din 2003 a Bancii Mondiale, tari cu venituri mari. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica este un forum unic unde guvernele a 30 de democratii conlucreaza pentru a raspunde provocarilor economice, sociale, a celor ce tin de globalizare si de exploatare a oportunitatilor globalizarii. Organizatia ofera un cadru in care guvernele pot sa isi compare experientele politice, sa caute raspunsuri la problemele comune, sa identifice practicile bune si sa-si coordoneze politicile interne si internationale. OCDE ajuta guvernele in directia cresterii prosperitatii si a luptei impotriva saraciei prin crestere economica, stabilitate economica, comert si investitii, tehnologie, inovatie, anteprenoriat si cooperare in scopul dezvoltarii. Trebuie sa existe asigurarea ca cresterea economica, dezvoltarea sociala si protectia mediului sunt obtinute impreuna. Alte scopuri includ crearea de locuri de munca pentru toti, echitate sociala, guvernare curata si efectiva. Bazele de date OCDE cuprind o arie larga si diversa, cum ar fi conturile nationale, indicatorii economici, forta de munca, comertul, ocupatia, migratia, educatia, energia, sanatatea, industria, taxele si impozitele, si mediul.
Istoria S.U.A. este strans legata de economie. Tara a tuturor posibilitatilor, SUA a fost in permanenta tinta emigrantilor proveniti de pe toate continentele. SUA beneficiaza de conditii naturale pentru agricultura de inalt randament. In secolul XIX, SUA s-a afirmat ca mare putere agricola. Tutunul, bumbacul, cerealele, produsele de origine animala au constituit principalele resurse de export. America a abandonat foarte repede agricultura de subzistenta. Inca din secolul XIX, agricultura americana a devenit puternic specializata pe renumitele centuri  centura laptelui in nord.est, centura porumbului asociata cu cea a cresterii porcinelor in zona Marilor Lacuri, centura bumbacului precum si cresterea cornutelor mari in Sud. In nord-vest, cresterea animalelor este asociata cu cea a exploatarii forestiere. Avand ca punct de plecare agricultura, SUA a devenit prima putere economica axata pe comert si export. Industria americana a urmat aceeasi cale, fiind perfect adaptata cerintelor pietei. Inceputul secolului XX marcheaza afirmarea SUA ca prima mare putere economica a lumii. SUA poseda rezerve de aur de 20 miliarde de dolari, aproape doua treimi din totalul mondial. Sistemul economic american poate fi definit prin caracterul sau descentralizat , caracter capitalist, bazat pe proprietatea privata si libera initiativa. Interventia autoritatilor federale in economie se manifesta prin strategii de politica bugetara si monetara. In acelasi timp, bugetul federal are o componenta ce vizeaza investitii in cercetare .


Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Tarilor Dezvoltate.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!