Economia integrării europene

Extras din referat Cum descarc?

Sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial marcheaza inceputul reconstructiei europene (...) Imediat dupa sfarsitul razboiului, Europa se imparte intre est si vest. Incepe Razboiul Rece, care va dura 40 de ani. "
Anul 1947 - odata cu lovitura de stat comunista de la Praga si blocada Berlinului instituita de sovietici, lansarea de catre americani a ,,politicii de indiguire a comunismului" si a Planului Marshall de refacere a Europei post-belice - marcheaza inceputul asa-numitului ,,razboi rece" intre lumea occidentala, dominata de SUA si cea rasariteana, dominata de URSS.
Fiecare din aceste lumi reprezenta un bloc cu o ideologie proprie, iar logica de bloc - in plan economic, politic si al securitatii - a marcat viata continentului european si a intregii lumi pana la prabusirea regimurilor comuniste in Europa Centrala si de Est la sfarsitul anilor '80.
Fiecare bloc si-a creat propriile organisme economice, politice si de securitate, diametral opuse.
Dupa prabusirea acestor regimuri si autodestramarea Uniunii Sovietice, a fost posibila dizolvarea structurilor din Europa Rasariteana si crearea unor organisme pan-europene, ca expresie a optiunii spre unitate a popoarelor continentului.
In Europa Occidentala
In domeniul economiei si comertului au luat fiinta
Organizatia pentru Cooperare Economica Europeana (OCEE), a fost creata la 16 aprilie 1948 in scopul gestionarii "Planului Marshall", prezentat de secretarul de stat american inca in iunie 1947.
Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Comunitatea Economica a Carbunelui si Otelului (CECO), creata in 1951 prin Tratatul de la Paris.


Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Integrarii Europene.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!