Economia in Marea Britanie

Extras din referat Cum descarc?

Marea Britanie este al saselea mare exportator mondial de bunuri si servicii.SUA reprezinta al doilea mare partener si totodata e si cea mai larga piata de desfacere a bunurilor si serviciilor pentru Marea Britanie cu un procent de 15% din totalul exporturilor. In Marea Britanie cel mai mare exportator pe piata este Germania urmata de SUA. 
In ultimii ani balanta comerciala a Marii Britanii a fost constant negativa, volumul importurilor fiind mai mare decat cel al exporturilor. Principalele grupe pentru export sunt cele din industria manufacturiera cca. 82%, produse petroliere, echipamente energetice 8% si produse farmaceutice. Pentru import structura s-a modifcat foarte mult in ultimii ani, deoarece industria manufacturiera ocupa primul loc  si la import(intre anii 1973-2003 valoare procentuala a crescut de la 32% la 59%),  iar materiile prime, materialele de baza si produsele alimentare au scazut de la 12% la 3% , respective 9% pentru produsele alimentare, bauturi si tigari.
Ponderea principalelor ramuri de activitate
2004
2005
2006
Evolutia PNB
In ultimul trimestru al anului 2008 PNB a avut o scadere de 0,8 procente fata de scaderea de 0,3% din ultimul trimestru al anului 2007. Inca de la inceputul primului trimestru 2007 si pana in ultimul trimestru 2008 valoarea PNB se afla in continua descrestere, scaderea din ultimul trimestru 2008 fiind cea mai mare.
Bunurile si serviciile
In domeniul bunurilor si serviciilor inca din 1998 economia Marii Britanii este in continua crestere. In trimestrul 3 al anului 2005 Marea Britanie inregistreaza o crestere, valoarea fiind de 13milioane ?, fiind


Fisiere in arhiva (1):

  • Economia in Marea Britanie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

. www.statistics.gov.uk
2. www.statistics.gov.uk
3. Enciclopedia statelor lumii


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!