Economia de Scara Legislatia Dimiuarea Riscului asupra Tranzactiei dintre Agrafood SRL si Abo Farm SA

Extras din referat Cum descarc?

Analiza efectelelor variabilelor IDU, economia de scara, legislatia, dimiuarea riscului asupra tranzactiei dintre AGRAFOOD S.R.L. si ABO FARM S.A.
1. PREZENTAREA TRANZACTIEI
Tranzactia are loc intre S.C AGRAFOOD S.R.L. si S.C. ABO FARM S.A., obiectul acesteia fiind reprezentat de dobandirea controlului unic direct asupra activelor celei de-a doua parti contractuale.
Agrafood face parte din grupul Banvit Bandirma Vitaminlz Zem Sanazii Turcia. In prezent, Agrafood produce si comercializeaza oua pentru incubatie (parte a productiei fiind vanduta catre terti, cealalta parte fiind folosita in procesul intern de productie a puilor de o zi) si pui de o zi, pe care ii vinde unor terte persoane. Acestea, dispunand de facilitati specializate pentru cresteerea pasarilor pentru carne, preiau puii de o zi si ii cresc pana la momentul maturitatii. Puii de carne ajunsi la maturitate sunt apoi fie abatorizati in facilitatile de abatorizare proprii ale acestor terte persoane, fie sunt revanduti.
Cifra de afaceri a Agrafood S.R.L. a fost de 29420500 lei in 2010, avand un profit net de 8665365 lei. Active imobilizate TOTAL: 79,014,604 Lei. Obiectul principal de activitate este cresterea pasarilor (CAEN 0147). Obiectul secundar de activitate este comertul cu ridicata al naimalelor vii, prelucrarea si conservarea carnii de pasare, fabricarea produselor din carne, activitati auxiliare pentru cresterea animalelor, comert cu ridicata al animalelor vii. 
Figura 1: Evolutia indicatorilor profit, cheltuieli, venituri, stocuri, datorii pentru Agrafood S.R.L. 
Cifra de afaceri a Abo Farm S.A. a fost de 48897568 lei in 2010, avand o pierdere neta de 15529433 lei. Active imobilizate TOTAL: 20,770,004 Lei
Figura 2: Evolutia indicatorilor profit, cheltuieli, venituri, stocuri, datorii pentru Abofarm S.A.
Activele al caror transfer face obiectul prezentei operatiuni de concentrare economica sunt urmatoarele: ferma nr. 3 Sfantu Gheorghe, Ferma nr. 7 Ileni si Ferma Catalina. Activele transferate, care fac obiectul operatiunii de concentrare economica, sunt folosite in scopul cresterii puilor pentru carne, in vederea abatorizarii. De asemenea, prin intermediul a doua dintre activele transferate se comercializeaza pui de o zi, precum si pui de carne vii.
Pietele relevante ale produsului sunt pietele pe care sunt prezente, in Romania, activele transferate, si anume: piata comercializarii puilor de o zi, respectiv a cresterii si comercializarii puilor de carne (broiler).


Fisiere in arhiva (1):

  • Economia de Scara Legislatia Dimiuarea Riscului asupra Tranzactiei dintre Agrafood SRL si Abo Farm SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://hdrstats.undp.org/en/countries/profiles/ROU.html
http://www.recolta.eu/ansvsa-de-la-1-ianuarie-2012-nu-vor-mai-putea-fi-vandute-oua-de-la-gaini-crescute-in-baterii/
http://www.desprepui.ro/index.php - Uniunea Crescatorilor de Pui din Romania 
http://www.recolta.eu/romania-a-devenit-cel-mai-important-crescator-de-pasari-din-regiune/
http://www.recolta.eu/sute-de-fermieri-europeni-ar-putea-ignora-interdictia-ue-de-crestere-a-gainil 
http://www.recolta.eu/madr-romania-aplica-prevederile-europene-interzicerea-cresterii-gainilor-in-custi-neimbunatatite-si-comercializarea-oualor-de-consum-in-romania-in-anul-2012/
www.undp.ro 
8.http://www.competition.ro/uploads/docs/items/id7241/decizia_agrafood_varianta_neconfidentiala.pdf 
Popescu Nela, "Tranzactii comerciale. Teme de dezbatere. Aplicatii. Studii de caz", Editura Gruber, 2003, Bucuresti
Popa Ioan, "Tranzactii comerciale internationale", Editura Economica, 1997


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!