Economia Agroturismului

Extras din referat Cum descarc?

Promovarea agroturismului in cadrul oricarei strategii de dezvoltare ce se doreste a fi durabila, are la baza, in principal, realizarea unor obiective grupate in urmatoarele directii principale de actiune:
- stoparea migratiei populatiei din mediul rural spre cel urban;
- asigurarea conditiilor de trai si de civilizatie in mediul rural, stimuland stabilitatea populatiei active;
- conservarea si protectia mediului natural, factoe de atractie a populatiei turistice si a bunastarii populatiei.
Agroturismul contribuie la dinamizarea vietii socio-economice locale si a vietii spirituale a satului prin:
Pastrarea/conservarea locurilor de munca: desi nu la fel de ambitios, din punct de vedere politic, ca si obiectivul ce priveste crearea de noi locuri de munca, acest indicator are un rol deosebit in pastrarea viabilitatii micilor comunitati si este chiar critic in anumite arii marginale. Veniturile obtinute din turism permit sustinerea locurilor de munca din comertul cu amnuntul, transport, servicii medicale.
Crearea de noi locuri de munca este urmatorul pas in cazul in care turismul se dovedeste a fi o optiune de success. Studii effectuate in Marea Britanie arata ca numarul de noi locuri de munca difera de la o intreprindere la alta: spre exemplu, cazarea la ferma cu mic dejun inclus poate crea pana la 23 noi locuri de munca la 100.000 lire venit. Aparitia de noi locuri de munca are loc in domenii precum transport, comert, informare, ghidare, catering, etc.
Diversificarea locurilor de munca- foarte multe din micile comunitati rurale au o structura monotona, cu locuri de munca centrate pe agricultura. Aparitia de noi locuri de munca in turism duce la cresterea complexitatii vietii rurale, la valorificarea si cresterea interesului pentru domenii adiacente.
Pluriactivitatea- semnifica situatia unui individ sau a unei familii care detine mai mult de un tip de munca cu scopul mentinerii veniturilor. Pluriactivitatea protejeaza impotriva recesiunii ce poate surveni la un moment dat intr-un anumit sector, si este foarte importanta in mediul rural. Acesta poate reprezenta situatia unui fermier, cu timp partial care poate de asemenea oferi servicii de cazare si poate de asemenea activa ca instructor de schi.
Sustinerea fermei agricole - aceasta reprezinta o idee indrafita de toti politicienii si, intr-adevar, activitatea agricola poate fi sustinuta prin dezvoltarea serviciilor de cazare la ferma, prin dezvoltarea activitatilor de tip "Open Day", prin cresterea vanzarilor directe ale produselor, prin cresterea ratei de activitate a fermierilor in afara fermei, prin organizarea altor tipuri de atractii.
Stimularea activitatilor silvice - beneficiile aduse de turism se refera de asemenea la diversificarea veniturilor comunitatilor silvice, cresterea interesului pentru promovarea padurii ca arie naturala, ca spatiu de recreere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Agroturismului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!