Dosar practică - SC Kunden Broker de Asigurare SRL

Cuprins referat

Capitol 1. Prezentarea Brokerului de asigurare
1.1 Brokeri de asigurare - locul lor pe piata de asigurare si interdependentele cu ceilalti jucatori de pe piata asigurarilor
1.2 S.C. Kunden Broker de Asigurare S.R.L.
Capitol 2. Portofoliul de produse a Brokerului de asigurare
2.1 ALL Life
2.2 ALL Casa


Extras din referat

1.Prezentarea Brokerului de asigurare
1.1 Brokeri de asigurare - locul lor pe piata de asigurare si interdependentele cu ceilalti jucatori de pe piata asigurarilor
Conform Legii 32/2000, care reglementeaza activitatile in domeniul asigurarilor, brokerul de asigurare este persoana juridica romana sau straina, autorizata in conditiile prezentei legi, care pentru clientii sai, negociaza sau incheie contracte de asigurare si acorda alte servicii in legatura cu protectia impotriva riscurilor sau cu regularizarea daunelor. In Romania, brokerii de asigurare au aparut, in conditii de deplina legalitate odata cu Legea 32/2000, mai precis odata cu publicarea normelor de aplicare a acestei legi.
Pe piata asigurarilor exista doua categorii de intermediari : agentii de asigurari si brokerii de asigurari. Agentii sunt persoane fizice sau juridice care lucreaza cu o singura companie de asigurari si sunt subordonate acesteia. Agentul reprezinta interesele companiei de asigurari si va incerca sa vanda polita acesteia, chiar daca nu este cea mai convenabila pentru client. Brokerul este persoana juridica independenta, acreditata si controlata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor , institutie a statului care reglementeaza piata asigurarilor in Romania. Brokerul prezinta clientului oferte de la mai multi asiguratori , astfel el reprezinta interesele clientului, avand libertatea sa lucreze cu oricare dintre companiile serioase de asigurari ori sa renunte la ofertele companiilor nesolvabile sau care nu platesc daunele.
Brokerul de asigurare reprezinta interesul clientului, pe care il ajuta sa economiseasca bani si timp.In acelasi timp brokerul de asigurare te ajuta :
- Sa eviti problemele care pot aparea ulterior incheierii oricarui tip de asigurari
- In solutionarea dosarelor de dauna
- In relatia cu firmele de asigurari
- Sa evaluezi corect riscurile necesare a fi acoperite printr-o polita de asigurare
Relatia pe care o are un broker de asigurare cu un client al sau este o relatie de parteneriat, brokerul reprezentand interesele asiguratului in fata societatilor de asigurari.Brokerul de asigurare asista clientul in relatia cu societatea de asigurari pentru cumpararea unei polite de asigurare sau pentru conceperea unui program special adaptat analizei de management al riscului. Pentru un program de asigurare deja existent al unui asigurator, brokerul poate verifica sau chiar negocia conditiile contractuale si prima de asigurare pe care o plateste clientul sau. Un alt serviciu important pe care il poate face un broker este consultanta sau chiar asistenta in cazul dosarelor de dauna pentru clientii sai.
Veniturile unui broker sunt de obicei din comisionul primit de la societatea de asigurari pentru asigurarile pe care acesta le cumpara in numele clientilor sai. Pentru serviciile pe care le face un broker acesta este platit de catre societatea de asigurari sau de reasigurari prin aplicarea unei cote procentuale asupra primei asigurare sau de reasigurare pe care o plateste clientul.
Brokerii de asigurare prin serviciile de consultanta oferite au un rol foarte important in reducerea cheltuielilor privind acoperirea riscului si monitorizarea unui program de asigurare, fiind astfel considerati experti in asigurari.
1.2 S.C. Kunden Broker de Asigurare S.R.L.
Brokerul de Asigurare Kunden Broker este o societate comerciala ce functioneaza ca o societate cu raspundere limitata, avand sediul in Cluj Napoca, pe strada Republicii 109, etaj 4, in cadrul Sigma Business Center. Codul Unic de Inregistrare (CUI) a firmei este 17662100, iar Nr. Registrul Comertului J12/2085/07.06.2005, acest broker fiind inregistrat Registrul Brokerilor de Asigurare cu numarul RBK-311/10.10.2005, si autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). De asemenea, Kunden Broker este membru UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania ). Directorul General si Administratorul companiei este Bernhard Neumaier.
Incepand cu anul 1989, moment in care s-au deschis granitele Europei, s-a schimbat foarte mult si piata financiara in tarile din fostul bloc comunist. Aceste schimbari au reprezentat o renastere pentru multi brokeri si consultanti financiari, care au recunoscut aceasta sansa si in Romania. Tocmai de aceea au intentionat sa se foloseasca de oportunitatea unei piete noi, in curs de dezvoltare. Din pacate se poate observa faptul ca, de fapt, majoritatea acestor companii NU SE FOLOSESC de sansa oferita de piata, ci doar doresc sa EXPLOATEZE ignoranta poporului. Profitul propriu a fost plasat pe prim plan si s-au neglijat interesele clientilor. 
Aceasta situatie neplacuta a creat ocazia crearii primei companii de brokeraj din Romania, care sa realizeze o situatie de win-win pentru toti participantii. Acest lucru inseamna, ca cei care castiga sunt: clientul, consultantul/ managerul si implicit prin aceasta si compania. Aceasta strategie, prin care ne concentram pe succesul pe termen lung si prin care renuntam la profiturile pe termen scurt, s-a demonstrat ca fiind, in retrospectiva ultimilor 5 ani, cea mai corecta. In primul rand, in perioada 2005 - 2006, KundenBroker s-a concentrat pe dezvoltarea sediului central al companiei in Cluj-Napoca, si consolidarea prezentei sale in zona Transilvaniei. Mai apoi, intre anii 2007 - 2008, a continuat dezvoltarea strategica in regiunea Moldova, una dintre regiunile cu cel mai mare potential din Romania. Si nu in cele din urma, incepand cu anii 2009 - 2010 au inceput, de asemenea, sa dezvolte partea de sud a tarii. In anul 2011 Kunden Broker isi doreste sa continue aceasta dezvoltare si sa se pregateasca, astfel, sa isi faca in viitor cunoscuta prezenta si peste granitele Romaniei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dosar Practica - SC Kunden Broker de Asigurare SRL.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!