Doctrine economice

Extras din referat Cum descarc?

DOCTRINE ECONOMICE
GANDIREA ECONOMICA A LUI J.M. KEYNES, IN LUCRAREA "TEORIA GENERALA A FOLOSIRII MAINII DE LUCRU, A DOBANZII SI A BANILOR"
Criza economica mondiala din 1929-1933, care a afecta majoritatea statelor lumii si a dus la scaderea la jumatate a venitului national, cresterea brusca a somajului, dezorganizarea relatiilor economice internationale, a demonstrat ca nu este vorba de o simpla neconcordanta intre cerere si oferta, ci de cauze mult mai complexe si mai grave. Ea a aratat ruptura ce exista intre teoria economica dominanta, neoclasicismul si practica economica, lacunele acestei gandiri.
De a semenea a rezultat ca politica liberului schimb nu poate rezolva marile probleme cu care se confrunta economia de piata din timpul respectiv.
Toate acestea au determinat ca la mijlocul deceniului al 4-lea sa se creeze conditiile pentru o prezentare sintetica a unui nou punct de vedere al gandirii economice pentru intelegerea si rezolvarea problemelor economiei de piata.
Opera economica a lui J.M. Keynes reflecta doua etape: una care merge pe linia traditionala, neoclasica si alta ce este marcata de lucrarea sa, "Teoria generala a folosirii mainii de lucru, a dobanzii si a banilor", a aparut in 1936, a avut un puternic ecou asupra majoritatii economistilor. 
J.M. Keynes exponent al oamenilor de afaceri si al burgheziei educate a fost ostil socialismului, colectivismului, ceea ce l-a determinat sa respinga marxismul.
Trasaturile definitorii ale metodei elaborate de el sunt urmatoarele:
- considera teoria economica liberala clasica si neoclasica ca un caz aparte al teoriei economiei generale, cu valabilitate redusa;
- isi propune sa elaboreze o teorie generala a economiei de piata, valabila in orice conditie;
- respinge ideea unei ordini naturale si a unor legi naturale obiective;
- sustine necesitatea studierii fenomenelor si proceselor economice sub dublu aspect material si valoric;
- deplaseaza cercetarea economica de la microanaliza spre macroanaliza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Doctrine economice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!